22-årig mands hensynsløse kørsel kostede ældre par livet: Slipper med betinget fængsel

19/10/2022 16:22

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
En 22-årig mand forårsagede et voldsomt trafikuheld, som kostede et ældre par livet. Straffen lyder på 50 dages betinget fængsel.

Mest læste i dag

For omtrent to år siden kørte en ung mand hensynsløst på Sorøvej i Stenlille. Her resulterede hans aggressive kørsel i, at han kørte ind i en anden bil.

I den bil, som den 22-årige mand kørte ind i, sad en 87-årig mand og en 83-årig kvinde. Begge døde som følge af ulykken.

Tirsdag fik han sin dom i Retten i Næstved, hvor han blev dømt for uagtsomt manddrab. Straffen lyder på 50 dages betinget fængsel samt en frakendelse af kørekortet i et år.

Det meddeler sagens anklager, Laura Rahbek, onsdag ifølge Ritzau.

Da sagen er to år gammel, bliver den behandlet efter de regler, der var gældende, inden den såkaldte 'vanvidspakke' trådte i kraft. Manden har kørt for stærkt, og har tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, men rent juridisk er der ikke tale om 'særligt hensynsløs' kørsel, lyder det fra Laura Rahbek.

Det ældre par kørte frem for ubetinget vigepligt, da de ville dreje ind på Sorøvej fra Nordskovvej, hvilket også har spillet en rolle i rettens vurdering og efterfølgende strafudmåling til den unge mand.

Ifølge Ritzau kom den dømte mand kørende med en hastighed på 95 kilometer i timen, selvom det kun er tilladt at køre 60 kilometer i timen på den pågældende strækning.

Forud for det voldsomme sammenstød, der endte med at koste det ældre par livet, havde manden overhalet to andre biler. I det ene af tilfældene kørte han over en spærrelinje, ligesom han ikke havde tilpasset farten til forholdene.

For at komme ind i rette vejbane, var han nødt til at presse sig ind mellem to biler. Det blev gjort på en sådan vis, at der var fare for påkørsel, såfremt den forankørende bil enten standsede eller bremsede.

Sagen var rejst efter straffelovens paragraf 241. Her er der en strafferamme, der strækker sig fra bøde op til fire måneders fængsel, hvis ikke der er skærpende omstændigheder. Det blev der vurderet, at der ikke var i dette tilfælde.

Den unge mand valgte at modtage dommen, som altså omfatter 50 dages betinget fængsel, en frakendelse af kørekortet i et år, samt et krav om, at han skal udføre samfundstjeneste.