22.000 raslede med bøsser for Røde Kors

Skrevet af admin

04/10/2015

Mest læste i dag

Med et samlet resultat på 25,5 millioner kroner kan Dansk Røde Kors konstatere, at dagens indsamling har været den mest indbringende nogensinde.

- Vi er både stolte og ydmyge over, at danskerne vælger at give os så mange penge til vores hjælpearbejde, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors i en pressemeddelelse.

- Vi har haft omkring 8000 indsamlere flere end sidste år, og det har gjort en kæmpe forskel. En stor tak til alle, der gik på gader og stræder, og til alle dem, der puttede penge i bøsserne.

Han er ikke i tvivl om, at den seneste tids kraftige fokus på krigen i Syrien og på flygtningestrømmene derfra har været "stærkt medvirkende" til de mange indsamlere og det "fine resultat".

Indsamlingsresultatet er 5,5 millioner kroner større end ved sidste års indsamling.

Trods et langt større antal indsamlere i år var Røde Kors på forhånd varsom med at stille alt for store forventninger til danskernes generøsitet ved søndagens indsamling.

Så sent som 20. september indsamlede TV2 og DR ved et fælles show 86 millioner kroner til Syriens flygtninge.

Ifølge Anders Ladekarl giver Dansk Røde Kors mandag syv millioner kroner til hjælpearbejdet i forbindelse med de aktuelle flygtningestrømmene fra Syrien.

Fem millioner af de syv millioner kroner går til hjælpearbejdet i Syrien, og de resterende to millioner går til at hjælpe flygtninge i Europa.

Herudover bliver fire millioner kroner fordelt til hjælpearbejdet i Ukraine, Yemen, Myanmar og Liberia.

Endelig bidrager indsamlingen med en million kroner til organisationens danske integrationsprojekt, Venner viser vej. Derudover går 500.000 kroner til Røde Kors' fængselsbesøgstjeneste.

På grund af den ekstraordinært store interesse for at samle ind havde Dansk Røde Kors ved dagens indsamling som noget nyt søgt og fået tilladelse til også at samle ind i parker og på gader, torve og pladser.

Især i store byer som København og Aarhus var der rift om indsamlingsbøsserne, hvorimod der blandt andet var ubesatte ruter i dele af Nordjylland, Østjylland og Sønderjylland.

På nogle indsamlingssteder, blandt andet på Østerbro i København, var interessen så stor, at folk, der på forhånd havde meldt sig som indsamlere, måtte gå hjem uden bøsse.

- Vi er kede af hvis folk enkelte steder er gået forgæves, siger pressechef Klaus Nørskov.

/ritzau/