34-årig betalte 12.000 kroner for livsfarlig gift

Skrevet af admin

19/06/2014

Mest læste i dag

En 34-årig østjyde betalte 2000 dollar - 12.000 kroner - for fire milliliter livsfarlig gift, som skulle bruges på at slå en ekskæreste til en ukrainsk internet-flirt ihjel. Men først skulle giften testes på en gnaver.

Sådan lyder forklaringen fra den 34-årige mand fra Ryomgaard på Djursland, som torsdag ved Retten i Randers giver sin forklaring i en opsigtvækkende sag, hvor han er tiltalt for drabsforsøg med giftstoffet abrin.

Den 34-årig østjyde har under afhøring hos politiet forklaret, at giftstoffet abrin var bestilt for at slå en ukendt ekskæreste til en ukrainsk kvinde ihjel. Den 34-årige, der havde mødt kvinden over internettet, var bange for at miste hende til ekskæresten.

Den 34-årige har dog forklaret politiet, at han senere mødte en ny kvinde over internettet og derfor droppede planerne om at slå ekskæresten til den første kvinde ihjel.

Forsvaret mener, at den 34-årige er uskyldig, fordi han frivilligt valgte ikke at fuldføre handlingen. En rejse til Odessa, hvor netflirten ikke ville mødes med den 34-årige, fik angiveligt østjyden til at droppe drabsplanerne.

- Hun var ikke interesseret i mig, og selvom jeg slog ham ihjel, så ville hun stadig ikke have et forhold, sagde den 34-årige i retten torsdag.

Den tiltalte har erkendt, at han hyrede en tidligere KGB-agent som privatdetektiv til at finde identiteten på ekskæresten. Samtidig forsøgte den 34-årige mand ifølge politiet også at hyre en tidligere græsk militærmand som lejemorder.

- Alt det med lejemorder overvejede jeg i begyndelsen, men jeg kom frem til, at jeg ikke ville blande andre ind i min personlige vendetta, forklarede den 34-årige.

Den 34-årige forklarede, at han via det såkaldte Tor-netværk benyttede et parallelt internet, hvor han på siden Black market reloaded kom i kontakt med en 19-årig mand i Florida, som solgte våben og dødelige giftstoffer.

Amerikansk politi havde fundet en kvittering hos den 19-årige, hvor modtageren var den 34-årige. Kvitteringen var for et salg af giftstoffet abrin.

Det indkøbte giftstof er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at den fundne mængde abrin kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel, og det er et meget sjældent giftstof.

Der forventes dom i sagen senere i juni.

/ritzau/