37-årig mand er tiltalt for mere end mord i Mia-sagen

22/03/2023 17:50

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Den 37-årige mand, der er tiltalt for at stå bag drabet på Mia Skadhauge Stevn, er ikke blot blevet tiltalt for mord.

Mest læste i dag

I en længere periode har der været stilhed i den tragiske sag om den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der blev dræbt i februar 2022.

Tidligere i dag blev der dog endelig meldt nyt ud i sagen, der blot er blevet kendt som 'Mia-sagen'. Her kom det frem, at en 37-årig mand er blevet formelt tiltalt for drabet på den unge sygeplejerskestuderende.

Nu viser det sig, at det ikke blot er drabet på den unge kvinde, som han er blevet tiltalt for.

Ifølge Ekstra Bladet lyder tiltalende nemlig ikke kun på drab, men dækker også over både voldtægt og usømmelig omgang med lig. 

Dette er blevet bekræftet af Mette Grith Stage, der er forsvarer for den mand, der tidligere i dag blev officielt tiltalt i sagen.

Denne mand er identisk med den mand, der tre dage efter Mia Skadhauge Stevns forsvinden i Aalborg tidligt om morgenen 6. februar sidste år, blev anholdt og efterfølgende også fremstillet i grundlovsforhør.

"Overordnet set kan jeg oplyse, at min klient er tiltalt for voldtægt, drab og usømmelig omgang med lig," siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Hun fortæller også, at hun ikke har mulighed for at uddybe nærmere, hvilket skyldes, at han hidtil kun har afgivet sin forklaring for lukkede døre.

Derfor er det altså ikke muligt for den kendte forsvarsadvokat at uddybe, hvordan den tiltalte selv har forklaret sig i sagen.

Igen slår hun fast, at han ikke har ændret på sin indgang til sagen, hvilket er, at han nægter sig skyldig i drab. Dette er tidligere blevet oplyst for åbne døren, hvorfor hun godt kan udtale sig om det.

Retssagen mod den 37-årige mand er berammet som en nævningesag, der kommer til at køre ved Retten i Aalborg med begyndelse om lidt over to måneder.

Der er afsat ni dage til sagen, og det første retsmøde er blevet fastlagt til den 7. juni, mens det forventes, at der vil falde dom 29. juni.