65 procent af corona-indlagte testede først positiv efter indlæggelse

Skrevet af Mathias Busekist

23/12/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Næsten to tredjedele af de nye Omicron-patienter er faktisk blevet indlagt af en anden årsag.

Dagens topnyheder

MailOnline beretter, at man har foretaget en analyse af NHS-data, der viser, at to tredjedele af de nye Covid-patienter på Englands hospitaler faktisk blev indlagt for en anden sygdom.

I de to uger frem til den 21. december registrerede hospitaler i England 563 nye indlagte patienter med coronavirus - hvoraf størstedelen nu menes at være Omicron, nu hvor varianten er landets dominerende variant.

Kun 197 (35 %) af disse patienter blev primært behandlet for Covid, mens de resterende 366 (65 %) kun blev testet positive efter at være blevet indlagt for noget andet.

Det skriver Daily Mail

Eksperter fortæller MailOnline, at det er vigtigt at skelne mellem indlæggelser primært for Covid, så de stigende tal ikke skræmmer ministre til flere sociale restriktioner eller skræmmer offentligheden.

London er Storbritanniens Omicron-hotspot, og her er antallet af antallet af indlæggelser steget markant, men lidt over fire ud af 10 nye Omicron-patienter på hospitaler i London blev indlagt for en anden sygdom, viser MailOnlines analyse.

Der var 523 flere "Covid-indlæggelser", der resulterede i en overnatning i de to uger frem til den 21. december, efter at Omicron blev dominerende i hovedstaden tidligere på måneden.

Det siges, at man overvejer en to ugers lockdown efter jul, hvis Londons daglige indlæggelser overstiger 400 i denne uge.

De seneste data viser, at dette tal i øjeblikket ligger lige under denne grænse, nemlig 301 patienter.

Det stigende antal såkaldte "tilfældige tilfælde" - folk, der kun får konstateret virus efter at have henvendt sig til NHS for en anden lidelse - er i overensstemmelse med billedet i Sydafrika.

Undersøgelser i den epicentriske Gauteng-provins har vist, at op til tre fjerdedele af Omicron-patienterne ikke primært blev indlagt på grund af virussen.

Antallet af registrerede tilfælde af Covid i hele Storbritannien steg onsdag til over 100.000 for første gang siden pandemiens begyndelse.