Undercover-betjent sendt i fængsel for at få Madeleine McCann-mistænkte til at tilstå

Pressefoto

Betjent udgav sig for at være fange i fængslet, hvor han skulle forsøge at skabe et venskab med den mistænkte.

Ifølge en ny rapport sendte tysk politi en undercoverbetjent ud for at forsøge at blive venner med Christian Brueckner for at få ham til at indrømme, at han har kidnappet Madeleine McCann.

Betjenten, der blev sendt undercover, udgav sig for at være fange og blev sendt ind for at forsøge at skabe et venskab med den mistænkte Brueckner, mens han befandt sig i Wolfenbüttel, rapporterer Mirror.

Betjenten blev sendt ind på baggrund af et tip fra en tidligere ven af Brueckner, som tilbragte tid sammen med ham på Algarve i Portugal.

Læs også

'Jeg ammede min mand, fordi jeg ikke havde noget valg, og jeg tror, vi begge har ar for livet'

Planen mislykkedes

Den tidligere kammerat fortalte politiet, at Brueckner havde indrømmet, at han havde været involveret i den treåriges forsvinden fra Praia da Luz.

Efter at have fået disse oplysninger sendte politiet angiveligt en af deres mænd ind for at forsøge at få en lignende tilståelse fra Brueckner, men planen mislykkedes.

Da The Mirror spurgte anklagemyndigheden, nægtede de at kommentere på den rapporterede "sting"-operation.

Brueckner sidder nu i isolation i et andet fængsel.

Tilbage i oktober sagde de tyske anklagere, at de havde "stærke nye beviser", som kunne føre til, at Brueckner blev sigtet

Anklager Hans Christian Wolters fortalte The Sun: "Vi har stærke nye beviser mod den mistænkte.

"Efterforskningen skrider godt frem, og vi håber snart at kunne give en opdatering.

"Jeg kan ikke sige med sikkerhed, hvornår det bliver, men vi arbejder meget hårdt på at opklare denne sag og andre sager, hvor han er mistænkt."

Pressefoto

Brueckner er en dømt voldtægtsforbryder, som i øjeblikket afsoner en syvårig dom i et tysk fængsel for voldtægten af en kvinde i Portugal i 2005.

Wolters og Scotland Yard lancerede sidste år en offentlig appel om oplysninger om manden, men han havde været på deres radar i mange år før dette.

I en kommentar til Sky News i juni sagde Wolters: "På det tidspunkt havde Christian allerede været under efterforskning i tre år. Vi tog ikke let på beslutningen om at gå ud i offentligheden."

"Siden da har vi fundet flere brikker til puslespillet, men vi kan ikke afsløre, hvad det handler om."

Læs også

Transkønnet mand raser mod sygeplejersker efter fødsel: Stop med at kalde mig det

 

Dagens Gossip