8 ud af 10 tager afstand: Alligevel gør tusindvis af danskere dette

Foto: Shutterstock.com

Otte ud af ti danskere mener, at det er uacceptabelt og tager afstand. Alligevel har politiet i hele landet sigtet knap 20.500 personer.

Alle trafikanter er klar over det. Hvis de påstår andet, så burde de i hvert være klar over det. Håndholdt mobil bilkørsel er forbudt. Det er risikabelt, og i over halvdelen af dødsulykkerne på vejene er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret, viser tal fra Vejdirektoratet.

Læs også

Nye restriktioner i dag: Det skal du være opmærksom på

Otte ud af 10 danskere tager også klart afstand fra bilkørsel i kombination med håndholdt mobil, viser en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse. 

Over 20.000 er blevet sigtet

Trods mange danskere tager afstand, så har politiet i hele landet sigtet knap 20.500 personer for brug af håndholdt mobil i løbet af årets første ti måneder. Det vil kommuner landet over nu gøre noget ved. Hele 55 kommuner er med i en landsdækkende kampagne, der har til formål at sikre, at færre kommer galt afsted i trafikken på grund af uopmærksomhed.

COOP, Rema 1000 og Jysk har givet lov til, at kommunerne må sætte kampagneplakaterne op på 650 parkeringspladser, der er tilknyttet de tre butikskæder rundt om i landet. På den måde vil tusindvis af kunder også blive mindet om, at når de er færdige med indkøbsturen og skal videre, så bør de lægge mobilen væk og have fokus på trafikken.

Derudover bakkes kampagnen op af politiet, der gennemfører en uges uopmærksomhedskontrol i trafikken fra den 16.-22. november.

“Når ulykkerne sker, så virker det fuldstændig meningsløst, at det måske var en helt ligegyldig besked på mobilen, der var skyld i, at det gik galt. For at undgå det, opfordrer vi til, at man lægger mobilen helt væk, allerede når man sætter sig ind i bilen. Især hvis man ved, at man har svært ved at lade mobilen være, hvis den begynder at brumme eller bippe, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Læs også

Nu er det afgjort: Nu får danskere penge

 

Dagens Gossip