83-årig dansk kvinde tog telefonen: Få minutter senere mistede hun 15.000 kroner

Skrevet af Emil Martesen

10 uger siden

|

05/03/2024
Foto: Dagens.dk / OBS: Genrefoto
Få minutter senere mistede hun 15.000 kroner.

Dagens topnyheder

Digital sikkerhed bliver stadigt vigtigere, og det har en nylig hændelse i Kalundborg for alvor sat to streger under.

Den kaster nemlig lys over de mørke sider af teknologiens misbrug, da en 83-årig kvinde blev offer for en sofistikeret form for svindel.

Det fremgår af en døgnrapport fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Hun modtog et opkald fra en person, der udgav sig for at være hendes bankmand, og det endte med at koste hende 15.000 kroner.

Og fredag kl. 15.41 anmeldte den 83-årige kvinde fra Kalundborg, at hun var blevet narret til at overføre 15.000 kr til en fremmed konto.

En mand fra 'banken' ringede og sagde, at nogen havde forsøgt at overføre 25.000 kr fra hendes konto. Han ville nu hjælpe hende med at sikre hendes penge, så hun skulle godkende via MitID. Manden talte flydende dansk og havde en lys stemme.

Men da den 83-årige opdagede, at hendes penge var væk blev hun klar over, at hun var blevet snydt og anmeldte sagen.

Politiet efterforsker nu bedrageriet og episoden står nu som en kraftig påmindelse om vigtigheden af at være opmærksom og kritisk over for enhver form for digital kommunikation, især når det kommer til personlige og finansielle oplysninger. Svindlere bliver stadigt mere kreative i deres metoder, og det er derfor essentielt, at borgerne forbliver årvågne og informerede om, hvordan de bedst beskytter sig selv mod sådanne angreb.