99-årig kvinde død efter vold på plejehjem: 74-årig anmeldt i sagen

10/12/2023 21:09

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 74-årig dement mand er anmeldt for vold mod kvinde, som søndag afgik ved døden.

Mest læste i dag

Søndag er en 99-årig kvinde afgået ved døden i Christiansfeld i Sønderjylland efter at være blevet udsat for vold.

Plejehjemmet, hvor kvinden blev udsat for vold, fik et visit af Sydøstjyllands Politi efter at være blevet informeret om, at en 74-årig dement mand, der bor på hjemmet, havde begået vold mod kvinden.

Politiet fortæller, at man har "indledt de relevante undersøgelser på gerningsstedet m.v.", hvorefter de uddyber, at det blandt andet drejer sig om afhøringer og indhentelse af lægefaglige informationer.

Slutteligt kan de bekræfte, at der ikke er foretaget anholdelse i sagen.

Kolding Kommune oplyser i en skriftlig orientering sendt til flere medier, herunder Ritzau, at hændelsen omfatter en dement beboer, der har skubbet og udøvet vold mod en anden beboer, som kom til skade heraf.

Efterfølgende blev offeret hastet til sygehuset. Det far i forbindelse med operationen, at hun afgik vedd døden.

Senior-, sundheds- og fritidsdirektør Annette Lund fortæller, at kommunen i forbindelse med sagen gennemgår sine procedurer.

"Sådan en sag her giver altid anledning til, at vi overvejer, om vi kunne have gjort noget andet, om vi kunne have forudset, at der var noget på vej her, hvor denne her borger havde det særligt svært."

Ifølge Annette Lund undersøger man desuden, om personalet har været der hurtigt nok, men det er i skrivende stund for tidligt at drage nogen konklusioner.

Seniordirektøren fortæller generelt, at kommunen altid vurderer, om borgere, som kommer på plejehjem kan udgøre en risiko for eksempelvis andre beboere eller personalet.

De fleste borgere, som nu om dage kommer på plejehjem, er nemlig demente, og derfor vurderes det, om vedkommende kan kommet på et almindeligt plejehjem eller skal have en skærmet plads.

Hun kan ikke svare på, om der i forhold til den 74-årige fra Kongebrocentret også er foretaget en sådan vurdering.