Abbas kræver israelsk fordømmelse af palæstinenser-drab

Skrevet af admin

|

02/07/2014

Dagens topnyheder

Præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, kræver, at Israel fordømmer bortførelsen og et angiveligt drab på en palæstinensisk teenager fra det østlige Jerusalem.

Hændelsen mistænkes for at være et hævnangreb efter drabet på tre israelske teenagere, der blev fundet døde i mandags.

- Palæstinas præsident, Mahmoud Abbas, forlanger, at den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu. fordømmer bortførelsen og drabet på den palæstinensiske teenager, lige som vi fordømte bortførelsen af de tre israelere, lyder det i en erklæring fra præsidenten.

Kort tid efter udmeldingen kom fordømmelsen fra Netanyahu, der dog ikke nævner, at den dræbte er palæstinenser.

- Premierminister Netanyahu beder efterforskerne om at arbejde så hurtigt som muligt med at opklare, hvem der står bag det afskyelige drab på den unge, og hvad der ligger bag hændelsen, hedder det i en erklæring fra Benjamin Netanyahus kontor.

Israelsk politi har bekræftet, at man har fundet et lig i en skov i det vestlige Jerusalem. Men politiet har endnu ikke formelt sagt, at liget er den 16-årige dreng, der ifølge sin familie forsvandt før daggry onsdag morgen.

Palæstinensiske øjenvidner fortalte tidligere onsdag, at de så den unge palæstinenser blive tvunget ind i en bil uden for et supermarked i Shoafat-bydelen i Jerusalem.

Israelsk politi fik en anmeldelse om, at en teenager var blevet "trukket ind i en bil og muligvis bortført", sagde polititalsmand Micky Rosenfeld. Der blev sat vejspærringer op for at finde gerningsmændene.

I mandags fandt israelske sikkerhedsstyrker ligene af tre israelske teenagere ikke langt fra, hvor de blev bortført i nærheden af Hebron på Vestbredden den 12. juni.

I Jerusalem kan de stadig stigende spændinger mærkes, og onsdag er der udbrudt uroligheder i dele af Jerusalem, hvor hundredvis af maskerede palæstinensere kaster med sten mod israelsk politi.

/ritzau/