Forside Nyheder Advarer: Denne meget populære type kød øger risikoen for kræft...

Advarer: Denne meget populære type kød øger risikoen for kræft markant

Advarer: Denne meget populære type kød øger risikoen for kræft markant
Foto: Shutterstock

Kød, som er forarbejdet med nitrit øger risikoen for at udvikle kræft i høj grad.

Lige nu læser andre

Selvom der kommer flere og flere veganer og vegetarer, så spises der fortsat meget kød. Det kan være sundt, men især en type kød kan være farligt at spise for meget af.

Faktisk advarer forskere nu om, at kød som er forarbejdet med stoffet nitrit er direkte farligt at indtage for ofte.

Et studie foretaget af forskere fra Queen’s University i Belfast viser, at spiser man kød som eksempelvis bacon, der er behandlet med nitrit og som blandt andet giver den karakteristiske lyserøde farve, så har man 75 % større risiko for at udvikle tumorer end hvis man spiser kød uden nitrit.

Kødet, som blev brugt i forsøget, indeholdt 15 % nitrit. Forskerne brugte mus til forsøget.

Professor Chris Elliot har været med til at lave forsøget. Resultaterne vækker bekymring hos ham.

“Resultaterne i dette nye studie viser, at der er en klar sammenhæng med risikoen for at udvikle kræft og indtag af nitrit-forarbejdet kød. Indtag af nitritholdigt kød udgør en reel risiko for folkesundheden,” siger han i følge The Guardian.

Studiet fandt nemlig også ud af, at de mus, som spiste samme mængde almindeligt kød, ikke havde øget risiko for at udvikle tumorer.

Det viser direkte, at der er en sammenhæng mellem indtag af nitritholdigt kød og risiko for kræft.

Dr. Brian Green er også medforfatter på studiet, og han er ligesom Chris Elliot bekymret.

“Resultaterne fra vores studie viser tydeligt, at det er ikke er alt kød, som indeholder den samme risiko for at udvikle kræft og at indtag af nitritholdigt kød øger risikoen for at udvikling kræft.”

Læs også

Ads by MGDK