Advarer mod rejser til Danmark: 'Terrorister vil sandsynligvis udføre angreb'

Skrevet af Nicolai Busekist

18/08/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fredag advares borgerne i landet mod at rejse til Danmark, da det er sandsynligt, at terrorister vil forsøge at udføre angreb.

Mest læste i dag

Fredag har det britiske udenrigsministerium opdateret deres rejsevejledning til briter, der gør sig overvejelser om at rejse til Danmark.

Ifølge Ritzau har ministeriet skrevet, at 'terrorister sandsynligvis vil forsøge at udføre angreb i Danmark'.

Tidligere har der også været en advarsel på deres hjemmeside. Her lød det dog, at 'terrorangreb i Danmark ikke kan udelukkes'. 

Tilsyneladende mener det britiske udenrigsministerium derfor, at sandsynlighed for, at et terrorangreb vil finde sted på dansk grund, er blevet større på det seneste.

Ligeledes oplyser de også, at de danske myndigheder med succes har formået at afværge et antal planlagte angreb. Der bliver dog ikke sat tal på, hvor mange potentielle angreb, der er tale om.

Ydermere har de heller ikke forklaret, hvad der ligger til grund for, at de har valgt at skærpe deres advarsel om at rejse til Danmark.

Danmark er ikke ene om at have fået denne behandling fra briterne, da rejsevejledningen for brite, der ønsker at rejse til Sverige, også er blevet ændret. Det blev den allerede søndag i sidste uge.

Her fremgår det, at det er 'meget sandsynligt', at der vil blive udført angreb af terrorister.

Beslutningen om at informere om potentielle terrorangreb i Danmark, er blevet truffet i kølvandet på, at den islamistiske bevægelse al-Qaeda har udsendt en rystende erklæring.

I denne erklæring har al-Qaeda direkte opfordret til, at deres følgere skal begå angreb i Danmark og Sverige.

Dette har fået Sverige til at hæve deres terrortrusselsniveau fra 3 til 4. Det højeste niveau af 5. Det er første gang siden 2016, at det er blevet vurderet, at terrortruslen i Sverige er på dette niveau.

I Danmark har Politiets Efterretningstjeneste (PET) vurderet, at terrortruslen i landet er 'alvorlig', hvilket svarer til niveau 4 ud af 5. Niveauet er dog ikke blevet hævet efter udviklingen i den seneste tid.