Advarer: Økonomisk krise er på vej

Foto: Shutterstock

Frygten for recession stiger.

2022 har indtil videre været et hårdt år finansielt set. Aktiemarkedet har oplevet store dyk, inflationen er tårnhøj. Ja, alle markeder er lige nu præget af usikkerhed.

Det er især krigen i Ukraine, som har sat det hele under lup. Den nuværende situation får nu flere banker til at advare om en snarlig økonomisk recession.

Læs også

Magnus Heunicke deler gode nyheder

Recessionen er nu blevet en reel mulighed, og ifølge flere banker er det endda det mest sandsynlige scenarie. Recession betegner en periode med økonomisk nedgang, og en sådan periode vil typisk indebære stigende arbejdsløshed.

I slutningen af 2021 forventede de fleste banker ellers, at inflationen hurtigt ville gå i sig selv. Det er imidlertid ikke sket, tværtimod. I USA er frygten for recession også steget.

Rammer recessionen USA, så vil det også påvirke Danmark. Dog mener cheføkonom hos Nordea, Helge Pedersen, at Danmark har et godt udgangspunkt i en sådan situation.

 - Men danskerne har set over en bred kam haft en meget stor opsparing, så vi har en vis buffer at tage af, og man skal ikke gå i panik og sige, at nu har vi slet ikke råd til noget, lyder det fra Helge Pedersen til Ekstra Bladet, og som også opfordrer danskerne til at at fortsætte med at bruge penge i disse tider.

- For hvis alle sparer på samme tid, så går det galt for samfundet.

Læs også

Set for første gang i topsikret fængsel: Putins ærkerival i grusom tilstand

 

Dagens Gossip