Advarsel: Der kan være salmonelle i dit hakkede svine- og kalvekød

Skrevet af redaktion

15/06/2012

Dagens topnyheder

Fødevarekontrollen advarer nu mod risiko for salmonella i hakket kød. Det drejer sig om et parti hakket svine- og kalvekød, der er solgt i blandt andet Kvickly og Brugsen. Her kan du se hele advarslsen fra kontrollen:   Hvilken fødevare: Hakket svin/kalv 10-14% fedt 500 gram. Vare nr. 349380 (84310) Hakket svin 10-14% fedt 500 gram. Vare nr.349047 (83045) Hakket svin 8-12 % fedt 500 gram Vare nr. 349017 (83047)   Alle varianter fremstillet den 29.05.2012 Mindst holdbar til datoer: 05.06.2012 og 06.06.2012 Produktionsvirksomhed: DK 4723 EC   Solgt til: Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen og Fakta butikker over hele landet Årsag: Der er påvist Salmonella i varen. Varen har passeret udløbsdato, men der kan være forbrugere der har frosset varen ned   Risiko: Hvis kødet mod forventning ikke varmebehandles/gennemsteges, kan der opstå Salmonella infektion. Symptomer er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.   Råd til forbrugerne: Levere varen tilbage til butikken hvor den er købt eller kassere den.