Ændring hos DR kommer til at ramme mange

Foto: Shutterstock.com

DR har valgt at lave en ændring, som kommer til at ramme mange seere.

Har du oplevet en dramaserie på DR, hvor du har haft brug for at benytte dig af undertekst-funktionen? Så har du ligesom mange andre seere klikket dig ind på tekst-tv og tastet side 398 på tekst-tv på DR1 eller side 397 på DR2. Så popper der nemlig danske undertekster op på skærmen, og det kan være en stor hjælp for mange.

Læs også

Nu sælger Silas Holst: “Det er meget spændende”

Men det bliver ændret fra i dag af, oplyser DR på sin egen hjemmeside.

“DR er i gang med at modernisere den teknologi, der bliver benyttet til at afvikle tv-kanalerne fra. Derfor kan vi heldigvis fremover forenkle måden at sætte undertekster på, så det er side 888 – uanset hvilken af DR’s kanaler, man ser,” forklarer DR’s tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk.

Derfor skal man nu taste 888 uanset hvilken DR-kanal, man befinder sig på. DR oplyser, at det er muligt, at datoen for hvornår, underteksterne udelukkende kan findes på TTV side 888, ændres. Men det skal seerne ikke bekymre sig op, lover de. Indtil da vil der både være undertekster på de gamle sider og på side 888.

Bedre tekstning fremover

DR regner også med, at underteksterne på direkte programmer, som for eksempel TV-Avisen, Deadline, ’Sportsmagasinet’ eller ’Aftenshowet’, i de kommende måneder bliver bedre.

“Til den tid kan vi tilbyde livetekster i bedre kvalitet, fordi teksterne bliver næsten synkrone med talen, hvor de i dag kommer med fire-fem sekunders forsinkelse,” forklarer DR’s tilgængelighedsredaktør.

Hvis du kommer til at slå side 398 til på tekst-tv på DR1 eller side 397 på DR2, vil du dér få beskeden om, at de danske undertekster fremover er at finde på side 888, oplyser DR.

Læs også

Kvinde løj om kræftsygdom og samlede 70.000 kroner ind: Det brugte hun pengene på

 

 

 

Dagens Gossip