Aflytnings-gate: Datatilsynet kræver svar fra Samsung

I kølvandet på historierne om, at intelligente fjernsyn fra Samsung potentielt kan sladre om private oplysninger, forlanger Datatilsynet nu svar på en række spørgsmål.

Datatilsynet har på nuværende tidspunkt ikke konkrete mistanker om, at Samsung skulle overtræde den danske persondatalov, men man har ikke kunnet sidde historierne overhørig, siger kontorchef i Datatilsynet, Lena Andersen til Ritzau.

- Der blev i går (tirsdag.red.) rejst en bekymring i medierne om, at der overføres oplysninger i ret vidtgående omfang. Det er det, vi beder om at få en afklaring på, siger hun og tilføjer:

- Hvis det vitterligt skulle forholde sig, som det blev fremstillet i medierne i går, så er det ganske alvorligt, og det er også derfor, vi går ind og stiller de her spørgsmål.

Grunden til at Datatilsynet reagerer er, at der i flere medier tirsdag blev berettet om, at nye fjernsyn fra Samsung, der har en indbygget stemmegenkendelsesfunktion, kan optage private samtaler og videresende dem uden forbrugerens tilladelse.

Der bliver fra Datatilsynets side stillet fem spørgsmål til Samsung. De handler primært om, hvordan producentens fjernsyn rent faktisk håndterer forbrugernes oplysninger og om, hvem der har ansvaret for håndteringen af informationerne.

Lena Andersen lægger vægt på, at man endnu ikke har det fulde overblik over situationen, og at de derfor ikke kan konkludere på sagen, før Samsung har svaret på Datatilsynets spørgsmål.

- Nu får vi forhåbentligt afklaret det fra Samsung selv, og så må vi se, hvad der reelt er i sagen, siger hun.

Onsdag formiddag har Samsung udsendt en pressemeddelelse, hvor de skriver, at man aktivt skal trykke på en knap på fjernbetjeningen, før fjernsynet optager forbrugernes tale.

Samsung har tre uger til at svare på spørgsmålene fra Datatilsynet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip