Al-Qaeda hævder at have dræbt fransk gidsel i Mali

Skrevet af admin

20/03/2013
En talsmand for det franske udenrigsministerium siger, at man undersøger, om det kan bekræftes, at det drejer sig om Philippe Verdon, der blev kidnappet i november 2011.Det mauretanske nyhedsbureau ANI skriver, at manden, der kalder sig Al-Qairawani og hævder at være talsmand for al-Qaeda, har fortalt, at »spionen« Verdon blev henrettet 10. marts som svar på Frankrigs invasion af Mali.»Den franske præsident Francois Holland er ansvarlig for de andre gidslers liv,« truede talsmanden.Verdon blev taget til fange om natten 24. november sammen med Serge Lazarevic. Ifølge deres familier havde de to mænd været på forretningsrejse og blev kidnappet fra deres hotel i Hombori i den nordøstlige del af Mali.Frankrig gik ind i Mali 11. januar for at hjælpe regeringen med at forhindre oprørere med forbindelse til al-Qaeda i at rykke mod syd og true hovedstaden Bamako.Franskmændene har nu mere end 4.000 soldater i Mali, hvoraf 1.200 er indsat i den nordøstlige del af landet, hvor de rydder op efter at have drevet de fleste af de islamistiske oprørere ud af området.Der er stadig mindre modstandslommer i områder som Goa, som har oplevet enkelte angreb og selvmordsbomber siden islamisterne flygtede.De franske tropper i områder får hjælp af en international afrikansk styrke med soldater fra Tchad, som har været afgørende i den franskledede offensiv.Tirsdag meddelte den franske hær, at 15 islamistiske oprørere var blevet dræbt i de seneste dages kampe i området omkring Gao.I alt 15 franskmænd bliver holdt som gidsler i Afrika.BNB/AFP

Mest læste i dag

En talsmand for det franske udenrigsministerium siger, at man undersøger, om det kan bekræftes, at det drejer sig om Philippe Verdon, der blev kidnappet i november 2011.

Det mauretanske nyhedsbureau ANI skriver, at manden, der kalder sig Al-Qairawani og hævder at være talsmand for al-Qaeda, har fortalt, at »spionen« Verdon blev henrettet 10. marts som svar på Frankrigs invasion af Mali.

»Den franske præsident Francois Holland er ansvarlig for de andre gidslers liv,« truede talsmanden.

Verdon blev taget til fange om natten 24. november sammen med Serge Lazarevic. Ifølge deres familier havde de to mænd været på forretningsrejse og blev kidnappet fra deres hotel i Hombori i den nordøstlige del af Mali.

Frankrig gik ind i Mali 11. januar for at hjælpe regeringen med at forhindre oprørere med forbindelse til al-Qaeda i at rykke mod syd og true hovedstaden Bamako.

Franskmændene har nu mere end 4.000 soldater i Mali, hvoraf 1.200 er indsat i den nordøstlige del af landet, hvor de rydder op efter at have drevet de fleste af de islamistiske oprørere ud af området.

Der er stadig mindre modstandslommer i områder som Goa, som har oplevet enkelte angreb og selvmordsbomber siden islamisterne flygtede.

De franske tropper i områder får hjælp af en international afrikansk styrke med soldater fra Tchad, som har været afgørende i den franskledede offensiv.

Tirsdag meddelte den franske hær, at 15 islamistiske oprørere var blevet dræbt i de seneste dages kampe i området omkring Gao.

I alt 15 franskmænd bliver holdt som gidsler i Afrika.

BNB/AFP