Alle danskere kan gøre det: Sådan undgår du at få en kæmpe bøde i trafikken

Skrevet af Kamille Isaksen

06/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du ikke kender til dette trick.

Mest læste i dag

Storebælts nye strækningskontrol øger risikoen for fartbøder. Saphe hjælper dig med at overvåge din hastighed, så du sikkert kan krydse broen uden dyre fartbøder.

Det skriver Saphe i en pressemeddelelse.

Storebæltsbroen, et centralt knudepunkt i dansk vejtrafik, har taget et vigtigt skridt mod øget trafiksikkerhed med aktiveringen af landets første strækningskontrol. Dette nye system er designet til at måle køretøjers gennemsnitshastighed over en strækning på 17 km, hvilket markant øger risikoen for at modtage en fartbøde, hvis hastighedsgrænserne overskrides. 

Ingen advarsel med blitzlys 

I modsætning til de traditionelle hastighedskameraer, der kan omgås ved kortvarigt at nedsætte farten, sikrer strækningskontrollen en mere konsekvent overholdelse af hastighedsbegrænsningerne. Systemet, udstyret med kameraer i begge retninger, registrerer nummerplader og udregner den gennemsnitlige hastighed uden brug af blitz, hvilket eliminerer de umiddelbare påmindelser om at sænke farten. 

Ved at fjerne den øjeblikkelige visuelle advarsel opfordres bilisterne til konstant at være opmærksomme på deres hastighed. Overtrædelser vil resultere i en bøde, som sendes direkte til bilistens e-boks. 

Løsningen ligger i skærmen 

For at hjælpe bilister med at tilpasse sig den nye kontrol har Saphe opdateret deres service til at inkludere advarsler om strækningskontrol. Som Premium-bruger hos Saphe kan du se følgende på din skærm (Drive Pro, app eller Apple CarPlay/Android Auto): 

  • Den tilladte hastighed.

  • Din gennemsnitshastighed.

  • Hvor langt du er inde i zonen. 

"Baseret på erfaringer fra vores europæiske kunder, hvor strækningskontrol er mere udbredt, kan vi konkludere, at denne Premium-funktion er yderst vigtig. Den hjælper brugerne med at opretholde en stabil hastighed uden at køre for langsomt eller for stærkt," siger CEO for Saphe, Freddy Sørensen. 

Prøv alarmen for strækningskontrol 

Alarmen for strækningskontrol er en standardfunktion for alle der har en Saphe trafikalarm, mens visning af den aktuelle gennemsnitshastighed er en Premium-funktion. Visningen af den aktuelle gennemsnitshastighed vil være tilgængelig i Saphe Link-appen for alle brugere frem til den 31. Marts, hvorefter det kun er Premium-brugere, der ville kunne holde øje med deres gennemsnitlige hastighed, og hvornår de er sikkert ude af zonen igen.