Alternativet-kandidat vil forbyde Nutella

For mange er Nutella et foretrukkent smørepålæg, men for folketingskandidaten Søren Rønhede fra Alternativet er det - og en stor mængde andre produkter - en tikkende sundhedsbombe.

Derfor skal det - hvis det står til ham - være slut med Nutella, 3-stjernet salami, citronmåner og andre fødevarer, der indeholder kunstige farvestoffer, aroma og tilsætningsstoffer. Det skriver DR

Det vil være omkring 80 procent af varerne i de danske supermarkeder, som skal væk, hvis forslaget skulle blive vedtaget og producenterne ikke retter ind.

Søren Rønhede mener, at forslaget vil kunne give store besparelser i sundhedsvæsenet.

- Hvis Alternativet kommer i Folketinget med en vis styrke, så er det en begyndelse til, at vi også kan tage fat på det område her. Det er fremtiden, fordi hvis vi skal holde de offentlige udgifter nede, siger han til DR.

Officielt er Alternativets politik, at alle fødevarer skal være økologiske inden 2040. Men det mener kandidaten er for langsomt.

Selv mener han, at forslaget ikke er ekstremt, fordi virksomhederne vil få tid til at omstille sig.

- Det er et spørgsmål, om det skal bestemmes politisk, eller om det skal bestemmes af de store koncerner. I dag er det de store koncerner, der bestemmer. Og de tænker kun på én ting: Det er at tjene penge til deres ejere. Som politiker bør man tænke bredere. Man bør tænke for eksempel på folkesundheden, siger Søren Rønhede.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip