Alvorlige anklager: Rusland har oprettet koncentrationslejr og torturerer civile

Skrevet af Mathias Madsen

26/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rusland har angiveligt oprettet en decideret koncentrationslejr, hvor de udsætter civile ukrainere for psykisk og fysisk tortur.

Dagens topnyheder

Krigen i Ukraine har nu stået på i mere end to måneder, og den udvikler sig desværre ikke i en særlig behagelig retning. 

De sidste mange uger har der været forfærdelige anklager om tortur, voldtægter og drab på civile, ligesom russerne er anklaget for at have kidnappet og drabt journalister og politikere og for at have bombet adskillige civile mål såsom skoler, togstationer og hospitaler. 

Der har ligeledes floreret rygter om, at Rusland har taget kemiske våben i brug, og hvis det er tilfældet, er det et direkte brud på krigens regler. 

De mange frygtelige anklager mod landets præsident, Vladimir Putin, og hans militær gør, at flere har sammenlignet ham med Adolf Hitler, og nu gør en ny anklage, at sammenligningen bliver endnu mere passende. 

Den ukrainske anklagemyndighed i Kharkiv-regionen i Ukraine påstår nemlig, at russiske styrker har oprettet en decideret koncentrationslejr i stil med dem, som vi så under Anden Verdenskrig. 

Her holder russerne angiveligt "fredelige beboere," som bliver "tortureret," fanget. Torturen består ifølge den ukrainske anklagemyndighed både af fysisk og psykisk vold, og lejren er angiveligt oprettet på et forladt fabriksområde i den ukrainske by Vovchansk. 

Ifølge TV2 skriver Reuters, at Ukraine har igangsat en efterforskning af lejren. 

Anklagerne er ikke blevet bekræftet af andre end ukrainske kilder, men også Oleh Syniehubov, som er guvernør for Kharkivs regionale administration, har udtalt, at russerne har oprettet "en rigtig koncentrationslejr, hvor folk bliver udsat for tortur, tvunget til at samarbejde og slutte sig til de russiske væbnede styrker."

Rusland har ifølge Reuters hverken be- eller afkræftet anklagen.