Amalie Szigethy i heftig modvind: “Det er simpelthen ikke okay”

Foto: TV3

Der er flere, der er utilfredse med, at Amalie Szigethy vælger at sende sin datter afsted i børnehaven.

Børne- og Undervisningsministeriet opfordrer til, at forældre med børn i dagtilbud holder børnene hjemme lige for tiden, hvis det er muligt. Det er udbredelsen af den mere smitsomme britiske virusvariant, der er stigende i Danmark, som er skyld i denne opfordring.

Forsidefrue og influencer Amalie Szigethy er mor til Josephine og Hannah. Førstnævnte går i børnehave, og det er et opslag på Instagram om den ældste datter, der har fået folk til tasterne. 

Læs også

Årgang 0-Stephanie hårdt ramt: Indlagt med corona

“Hele sidste uge holdte vi “fri” grundet de nye restriktioner. Jeg holdte godt ud, med nyfødt og min José på den anden side, men hånden på hjertet, idag måtte jeg have et par timer fri, så jeg kan fokusere 100% på min lille Hannah,” skriver hun til et billedet, hvor datteren Josephine bliver fulgt afsted til børnehaven. 

“Når jeg har overskud, er jeg også en bedre mor, og i dag kunne jeg egentlig bare mærke, jeg skulle have vejret og være lidt mig selv,” forklarer Amalie om baggrunden for at sende datteren afsted i børnehave. 

Men det er langt fra alle, der synes, at den beslutning er i orden.

“Det er et luksusproblem” 

I opslagets kommentarfelt er der flere, der giver udtryk for, at de ikke synes, at det er i orden at aflevere sit barn, når man har muligheden for at holde det hjemme.

Lige nu er Amalie på barsel med datteren Hannah, der kom til verden i november. 

“Synes det er et luksusproblem at kunne vælge. Lad din datter blive hjemme, så vi kan få den virus væk. Ja gu fanden er det hårdt at være alenemor stod selv med 4 små børn alene men jeg klemte ballerne sammen og klarede det selvom det var med et kronisk sygt barn,” skriver en, mens en anden heller ikke er fan af Amalies beslutning.

“Én ting er at du tog på ferie sidste år og dermed tog unødvendige ricisi, men lige pt. er det meget egoistisk at sende dit barn i børnehave. Den muterede Corona er godt i gang med at spredes, og børnehaven holder åbent primært for børnene til dem som er i kritiske funktioner.”

Til Ekstra Bladet fortæller Amalie Szigethy, at hun har valgt at lade de kritiske kommentarer stå, fordi “det er et vigtigt emne”. Men hun understreger samtidig, at det ikke påvirker hende. For opslaget er henvendt til de mødre, der ligesom Amalie, synes, at det er hårdt.

“De skal vide, at det er okay, og at de ikke skal have dårlig samvittighed. Og helt ærligt, så tænker jeg, at Mette Frederiksen har styr på det. Hvis institutionerne holdes åbne, så må man også gerne aflevere,” siger Amalie Szigethy. 

Du kan se Amalies opslag på Instagram her. 

Læs også

Kandis-Johnny i stor sorg

 

 

 

 

 

Dagens Gossip