Anders Breinholt med opfordring til danskerne: "Se det - inden det bliver taget ned"

Skrevet af Julie Møller

04/01/2021
Foto: PR HEART MADE MANAGEMENT.
Foto: PR HEART MADE MANAGEMENT.
Gør lige dig selv en tjeneste og se det, opfordrer tv-værten.

Dagens topnyheder

Et program på DR har fået rigtig meget omtale de seneste par dage. Det er børneprogrammet John Dillermand, der har “verdens længste diller," der har delt vandene.

“Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.” - sådan lyder programbeskrivelsen af John Dillermand.

Men det er ikke alle, der er fan af John Dillermand. Blandt andet lyder det fra Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, at det er forkasteligt, at DR sender programmet. 

“Ja, de hellige vil nok kalde mig sart og sige, jeg ikke har ret til at gå på kompromis med ytringsfriheden og la la la.... Men er jeg den eneste, der finder det forkasteligt, at børn skal synes det er sjovt at se på voksnes tissemænd på DR ramasjang?” spørger han i et opslag på Twitter.

“Den er ikke skadelig”

Morten Skov Hansen, der er chef for Minisjang, Ramasjang og Ultra på DR, mener ikke, at serien er skadelig.

“Vi mener selvfølgelig ikke, at serien på nogen måde er skadelig. Vores indhold tager afsæt i en lang tradition om at være tro mod målgruppen. Med serien anerkender vi den spirende nysgerrighed omkring krop og kønsdele og det også pinlige og sjove ved kroppen. Det er noget, som er spændende for netop den aldersgruppe, som Ramasjang henvender sig til,” forklarer han til B.T. 

Han bliver bakket op af tv-værten Anders Breinholt, der opfordrer danskerne til at se John Dillermand, før det er for sent.

“Gør lige dig selv en tjeneste. At se John Dillermand på DR TV -Ramasjang - inden der er en chef fra DR der får kolde fødder og tager det ned. Det er virkelig sjovt og godt lavet,” skriver han på Instagram.

Foto: Instagram @andersbreinholt

Har du lyst til at se programmet, så kan du finde det her.