Anklagemyndigheden deler nyt i sagen om 32-årig sigtet for drab på Emilie Meng og kidnapning af 13-årig pige: Her sker det

06/11/2023 14:42

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Nu er der sat dato på sagens afgørelse.

Mest læste i dag

Det kom som et chok for mange, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stillede op til pressemøde i slutningen af april, for at give offentligheden et indblik i sagen om den 32-årige mand, der er tiltalt i hele tre sager, herunder mordet på Emilie Meng.

Og nu skal sagen afgøres.

Anklagemyndigheden har anmodet Retten i Næstved om forhåndsberammelse af Kirkerupsagskomplekset.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har efter en foreløbig gennemgang af sagen, hvor en 32-årig mand er sigtet og varetægtsfængslet for en række forhold begået mod Emilie Meng, en 15-årig efterskoleelev i Sorø og en 13-årig pige i Kirkerup, anmodet Retten i Næstved om at forhåndsberamme sagen.

Anmodningen er fremsendt i samråd med forsvareren for den sigtede i sagen, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden har foreløbigt bedt Retten i Næstved om at afsætte 18 retsdage til sagen efter den 1. april 2024.

"Der er tale om en omfangsrig sag, der vedrører flere forurettede. Det er helt normal praksis, at vi beder retten om en forhåndsberammelse i større sager, også selvom vi ikke har taget endeligt stilling til tiltalespørgsmålet. Formålet med en forhåndsberammelse er at mindske den tid, der går fra en eventuel tiltalerejsning til hovedforhandlingen", siger specialanklager Susanne Bluhm.

Anklagemyndigheden har ikke yderligere kommentarer til sagen, før der er taget endeligt stilling til tiltalespørgsmålet.