Anklager: Frisør skal dømmes for snak med politiagent

Skrevet af admin

29/09/2014

Dagens topnyheder

Otte års fængsel til en frisør fra København i en sag om narkotika er ikke nok, mener anklagemyndigheden, som har anket byrettens dom til Østre Landsret.

Den 26-årige Jesper Koch skal også dømmes på grund af sin samtale med en forklædt politiagent i en park i København, lyder kravet. Måske kan sagen få principiel betydning, mener Kochs forsvarer.

Snakken mellem den 26-årige frisør og politiagenten drejede sig om kørsel af mellem fem-syv kilo kokain eller amfetamin og 150 kilo hash, mener anklagemyndigheden.

Betjenten har i lang tid spillet skuespil over for flere kriminelle - og har for eksempel kørt hash fra Spanien til Danmark som kurér.

Imidlertid var frisørens samtale med "kuréren" i H.C. Ørstedsparken ikke over den kriminelle grænse, har Retten i Lyngby fastslået.

Det er klart, at der blev talt om smugleri af narkotika, men der blev ikke indgået konkrete aftaler.

" ... det var meget rart lige og øhh og høre hvordan og hvorledes," sagde den 26-årige blandt andet i parken.

Men der er ikke bevis for, at han faktisk havde til hensigt at gennemføre smugleri, har retten sagt.

Derimod er Koch fundet skyldig med hensyn til seks kilo amfetamin og knap tre kilo kokain.

Hans forsvarer, advokat Kåre Traberg Smidt, bekræfter, at anklagemyndigheden har anket dommen.

- Jeg har fået oplyst, at det primært er det forhold, hvor en politiagent medvirker, som er årsag til anken, siger han.

Ifølge advokaten indeholder sagen to spørgsmål: Var hans klient ude i et kriminelt forsøg, eller var det for blot snak og ikke strafbar rekognoscering? Og foretog politiagenten sig noget ulovligt ved at forsøge at lokke klienten til at begå en kriminel handling?

Retten i Lyngby har ikke taget stilling til, om politiagenten pressede for meget på.

- Jeg mener, at agenten gik ud over sine beføjelser, fordi han tre gange under samtalen i parken opfordrede til noget, og hvor han efter min opfattelse burde have afsluttet samtalen, siger Kåre Traberg Smidt.

- Hvis landsretten tager stilling til, om agenten er gået for vidt, kan sagen få en principiel karakter. Den kan få betydning for, hvad politiets agenter må foretage sig i forhold til mistænkte.

- Vi er inde i en gråzone, hvor der ikke er megen retspraksis, siger advokaten.

/ritzau/