Anklager tilfreds trods terrorfrifindelse

Stik mod anklagerens krav blev fem unge mænd torsdag frifundet for brandterror i Københavns Byret.

Men anklager i sagen, vicestatsadvokat Bo Bjerregaard, ser ikke afgørelsen som et nederlag.

- Jeg har noteret mig med tilfredshed, at de juridiske dommere er enig med anklagemyndigheden hele vejen igennem stort set.

De fem var tiltalt for at have overtrådt straffelovens terrorparagraf ved - på kryds og tværs - at have forsøgt brandattentater mod den græske ambassade og Politiskolen samt for at planlægge vold og brandterror mod blandt andet politiet, Livgarden, Mærsk og forskellige ministerier.

FP blev kendt skyldig i brandstiftelse eller forsøg på brandstiftelse mod pelsvirksomhederne Kopenhagen Fur og Saga Fur samt Politiskolen, Rigspolitiets Koncern IT, Nordea og den græske ambassade.

Derudover blev han sammen med PJ også kendt skyldig i alvorlig brandstiftelse mod pelsvirksomheden Pelsbox Danmark.

Fire af de tiltalte - PJ, Daniel Holst, Anders Christtreu og Tobias Melsted, blev fundet skyldig i et forsøg på at sætte ild til Politiskolen om natten den 26. april 2011, hvor de blev grebet på fersk gerning.

Og selvom der var uenighed om terroranklagen blandt dommere og nævninge, blev alle fem altså frifundet for terror.

Nu er spørgsmålet så, om man vælger at anke sagen, hvis afgørelse bliver principiel for lignende sager i fremtiden.

- Alle muligheder er åbne. Alle har muligheden for at anke, og nu vil vi gå hjem og overveje anke sagen. Det er jo et kludetæppe. Der er mange delafgørelser i afgørelsen, som vi skal kigge nærmere på, siger Bo Bjerregaard.

Torsdag kommer der dom i sagen.

/ritzau/