Sådan kan du bo mere miljørigtigt

15/05/2023 14:57

Mikkel

Sponseret indhold
Foto Pexels
Foto Pexels
Denne artikel indeholder annonceret indhold

Mest læste i dag

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Hører du til dem, der gerne vil leve og bo mere miljørigtigt, men som har svært ved at foretage de gode miljørigtige valg i hverdagen? Så læs med her, når vi guider til forskellige miljøvenlige tiltag, som du kan gøre i din bolig.

3 gode råd til dig, der gerne vil bo mere miljørigtigt

De fleste ved, at det er en god ide at passe på miljøet – både for din egen skyld, men også for omverdenens. Ofte kommer miljørigtige valg med den bonus, at du for eksempel får en økonomisk eller sundhedsmæssig gevinst samtidig, så der er tale om en win-win situation. Ved du ikke, hvordan du skal starte, giver vi dig her et par brugbare tips:

 

  1. Tjek din isolering
  2. Invester i en el-bil
  3. Vælg naturlige energikilder

Læs med herunder, når vi uddyber de ovenstående tips.

1.Tjek din isolering

Du kan spare rigtig mange penge, få et sundere hus og bidrage til de miljøvenlige ordninger ved at have en optimal isolering i huset. Hvis isoleringen er mangelfuld, vil du ofte opleve, at der skal mere opvarmning til, før at klimaet indendørs føles varmt nok, og det kan især i vintermånederne koste dyrt. Få en fagmand ud for at se din isolering igennem, så du ved, om isoleringen er tyk nok.

2.Invester i en el-bil

Dieselbiler forurener rigtig meget, og selvom benzindrevne biler generelt er bedre end dieselbilerne, gør de ikke noget godt for miljøet. Bilernes usynlige affald tærer på miljøet, og her kan du bidrage til sundere forhold ved at investere i en el-bil eller en bil med hybridteknik.

En el-bil kører på strøm, hvilket betyder, at du skal lade den op i stedet for at fylde den med benzin, og i længden bliver det en billigere affære for dig og giver en formindsket negativ påvirkning af miljøet. En hybridbil kan både køre på strøm og benzin, og denne type vil bestemt også være en god og miljørigtig løsning.

 

3.Vælg naturlige energikilder

Der er mange måder at varme huset op på, og især de gamle olie- og pillefyr forurener rigtig meget, så det kan være en god ide at skifte dem ud med en mere moderne variant. Er det muligt for dig, kan du investere i en varmepumpe, som bruger mindre strøm og forurener mindre. Husk, at brændeovnen nok er hyggelig, men den er ikke sund for klimaet.

Vil du gerne slå et stort slag for anvendelse af energi, kan du overveje, om det er muligt at gå over til naturlige energikilder som solceller eller vindenergi. Her er tale om vedvarende energi, der ikke tærer så meget på klodens ressourcer, og som en bonus vil du på længere sigt få en økonomisk gevinst ud af anstrengelserne.