Anne-Marie blev smittet med corona på arbejdet: Nu er hun blevet fyret

Arkivfoto.

Anne-Marie Larsen har været fraværende fra sit arbejde på grund af længerevarende sygdom, som skyldes senfølger efter coronavirus, som hun blev smittet med under første bølge.

Anne-Marie Larsen har leveret en stor indsats i kampen mod coronavirus i Danmark, da hun har gjort sig til i arbejde som sygeplejerske, men hun blev for nylig fyret fra sit arbejde, hvilket hendes kæreste Max Johansen mener, er "særdeles utilstedeligt". 

Det skriver TV 2 Nyheder.

Læs også

Michael Olesen og Joan har kæmpet for det i 9 år: Nu er det sket

Anne-Marie Larsen har længe været under vejret i forbindelse med længerevarende sygdom, som skyldes, at hun blev smittet med coronavirus under første bølge, hvorefter hun har oplevet senfølger, hvilket TV 2 Nyheder oplyser, også skulle være årsagen til, at uhn i sidste ende blev fyret fra sit arbejde. 

TV 2 Nyheder skriver, at hun ikke selv har ønsket at komme med en kommentar til sin situation, hvilket dog hendes kæreste, Max Johansen, ikke har noget imod, da han fik knyttet nogle ord til situationen, som han mener, er et tydeligt tegn på mangel af empati.

"To gange har hun forsøgt at komme tilbage og var nu på vej tilbage tredje gang på halv tid og havde en udsigt til at på en til to måneder, så var hun tilbage på fuld tid. Og så vælger man at fyre hende på grund af fravær," siger han.

Anne-Marie Larsen blev, inden hun blev fyret, tilbudt en anden stilling af Region Sjælland, hvor hun i stedet ville skulle arbejde 20 timer, som hun dog valgte at afslå, da det ville medføre, at hun gik ned i løn, hvortil det oplyses, at hun havde fået en lægeeklæring på, at hun ikke ville være i stand til at arbejde fuld tid, hvilket dog ikke fik betydning på udfaldet. 

Hos Dansk Sygeplejeråd mener man ikke, at der har været noget juridisk forkert i forbindelse med fyringen, hvilket heller ikke kæresteparret mener, men Dansk Sygeplejeråd fortæller dog endvidere, at de er bange for, at dette kan være begyndelsen til flere lignende eksempler, hvorfor de opfordrer til politisk handling lige med det samme. 

"Jeg synes, at arbejdsgiveren bør stå ved sit ansvar, og det kræver selvfølgelig noget lovgivning og nogle nye regler, så man ikke bare kan afskedige medarbejdere, som man har ødelagt på grund af en arbejdsskade," siger Ulla Birk Johansen, kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråds Kreds Sjælland, ifølge TV 2 Nyheder.

Liselott Blixt, der er medlem af sundhedsudvalget, for Dansk Folkeparti mener ligeså, at der skal rettets fokus mod frontpersonales jobsikkerhed, hvilket hun har tænkt sig at tage op med ministeren. 

Læs også

Puk Elgaard vender tilbage til TV

 

Dagens Gossip