Ansattes hjælp til Carl Holst er hovedtema i Region Syd

admin

463 uger siden

|

22/11/2015

Dagens topnyheder

Det vil mandag blive diskuteret på møder i Region Syddanmark, om politiet skal ind i sagen om regionale ansattes hjælp til Carl Holsts (V) valgkamp.

Søndag skriver Fyens Stiftstidende, at flere ansatte i regionen har hjulpet Carl Holst i forbindelse med det seneste folketingsvalg.

- Det, der er interessant nu, er at finde ud af, om der er foregået noget ulovligt. Og det er Statsforvaltningen og politiet, der i så fald tager stilling til det, siger Stephanie Lohse (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Den ulovlige hjælp til Carl Holst omfatter blandt andet en ansat, der selv betegner sig som taleskriver i råds- og direktionssekretariatet, skriver Fyens Stiftstidende.

Medarbejderen har ifølge avisen formuleret klart ulovlige taler til Carl Holst.

- Vi har fået lavet en advokatundersøgelse af sagen. Heri gør advokatvirksomheden Kromann Reumert opmærksom på nogle taler, som, de ikke mener, har regional relevans, siger Stephanie Lohse.

- De anbefaler faktisk, at vi på den baggrund oversender deres rapport til Statsforvaltningen og til politiet.

- Det skal vi drøfte i forretningsudvalget og i regionsrådet i morgen, og det vil da være en nærliggende konsekvens at drage af det, siger hun.

Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i flere hundrede mails, som Carls Holsts tidligere assistent Christian Ingemann Nielsen sendte i ugerne op til folketingsvalget.

Og her har det vist sig, at flere ansatte tilsyneladende var involveret i valgkampen.

De mange mails bekræfter ifølge avisen, at en række ansatte har kendt til Christian Ingemanns rolle, og at han i massiv grad har lavet kampagne for Holst.

Også Jyllands-Posten kan fortælle om kritisable forhold i regionen under Holsts ledelse.

Avisen skriver, at flere medarbejdere i regionen forsøgte at sige fra over for at skrive taler, men "den daværende regionsrådsformand fastholdt, at talen skulle udarbejdes", lyder det i advokatundersøgelsen.

Undersøgelsen konstaterer, at administrationen var "generelt bange for at sige fra over for den daværende regionsrådsformand, herunder i forhold til opgaver, der ikke umiddelbart blev anset som regionsopgaver".

Det betød, at Holst ofte fik sit krav trumfet i gennem. Når de i enkelte tilfælde trodsede "frygten for konsekvenserne ved at sige nej", blev den enkelte tale udarbejdet alligevel efter krav fra regionsformanden, skriver Jyllands-Posten.

En rapport fra Statsforvaltningen har allerede fastslået, at Carl Holst handlede ulovligt ved at bruge den regionsansatte Christian Ingemann som pressemand under sin valgkamp op til folketingsvalget.

/ritzau/