Antallet af juleindbrud runder 1000 - det er stadig få

Flere end 1000 danske hjem har hen over julen haft besøg af ubudne gæster i form af indbrudstyve. Helt nøjagtigt er tallet nu oppe på 1114 anmeldte indbrud i perioden mellem 20. og 27. december klokken syv.

I løbet af anden juledag og frem til klokken syv den 27. december er der blevet anmeldt 176 indbrud, hvilket har fået det samlede antal af juleindbrud op over 1000.

Det viser de seneste tal fra Rigspolitiet, som hver dag i juleperioden offentliggør antallet af anmeldte indbrud.

Selv om antallet af indbrud kan virke højt, så er det markant lavere end sidste år. Her havde politiet modtaget hele 1635 anmeldelser om indbrud i den samme periode. Det svarer til et fald på over 30 procent.

Som i de foregående år har det været juledag, den 25. december, som har budt på de fleste anmeldelser. I år indløb der 295 af slagsen mod 458 sidste år. Tilbage i 2010 var antallet helt oppe på 464.

Østjylland og Nordsjælland er ud fra antallet af anmeldelser at dømme indbrudstyvenes foretrukne arbejdsområde. Her ligger antallet af anmeldelser om indbrud på henholdsvis 138 og 131.

Landets mindste politikreds ligger på Bornholm, og her kan man glæde sig over, at julen ind til videre blot har budt på et enkelt indbrud.

Det er først og fremmest let omsættelige varer, som for eksempel smykker, iPads, mobiltelefoner og bærbare computere, tyveknægtene går efter.

Det er ikke alle indbrudstyve, der er sluppet godt fra deres indbrudsforsøg juleaften. Flere kredse melder om anholdte personer i forbindelse med indbrud.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip