Asiens børser slår dørene op til endnu en minusdag

For første gang i fem dage sluttede det japanske Nikkei 225-aktieindeks i plus, omend et meget beskedent et på 0,01 procent.

Det var hovedsageligt gode nyheder for elektronikgiganten Sony og bilproducenten Toyota, som var med til at hive aktierne opad.

Sony har tjent gode penge på den omstridte film "The Interview", mens Toyota rapporterede om et øget salg på det amerikanske marked på 6,2 procent.

De fleste af de øvrige aktier endte i minus, og dermed var der altså ikke megen fremgang at spore efter mandagens fald på tre procent.

Samtidig falder euroen yderligere over for den amerikanske dollar.

Det er usikkerhed om den globale økonomi og kollapset i olieprisen, der får investorerne til at trække penge ud af aktiemarkederne og i stedet satse på statsobligationer eller valutaer som yen og dollar.

I Europa er usikkerheden om Grækenlands fremtid som euroland med til at gøre investorerne nervøse.

Desuden er der frygt for deflation i eurozonen. Onsdag kommer der nyt om udviklingen i forbrugerpriserne, og de ventes at være lavere end for 12 måneder siden.

Det er ikke set siden 2009 og øger presset på Den Europæiske Centralbank (ECB) for at gribe ind.

Banken holder sit næste pengepolitiske møde om et par uger. Økonomer forventer, at ECB vil tage beslutning om at indlede et opkøbsprogram af statsobligationer for at understøtte økonomien.

- De første opkøb vil sandsynligvis begynde den efterfølgende uge, siger økonom Guillaume Menuet fra Citibank.

Han advarer om, at hvis ECB undlader at handle i overensstemmelse med forventningerne på finansmarkederne, så vil "investorerne sandsynligvis reagere meget negativt".

På Wall Street faldt de tre største aktieindeks tirsdag for femte dag i træk. Prisen på en tønde amerikansk olie fortsatte også ned til lige under 48 dollar, og olie har ikke været billigere de seneste næsten seks år.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip