Baastrup: Ikke det sjoveste exit-tidspunkt

Skrevet af admin

20/03/2013
»Det er ikke det sjoveste tidspunkt, Jesper Petersen har valgt at træde ud på, men sådan er det,« siger Anne Baastrup til Berlingske Nyhedsbureau.Jesper Petersens brud med SF sker i en tid, hvor partiet oplever splittelse internt, og hvor meningsmålingerne ligger på et rekordlavt niveau. Anne Baastrup erkender, at den nu tidligere politiske ordførers exit kommer ubelejligt for partiet.»Jeg havde ikke lige troet, at det ville ske nu. Mattias (Tesfaye red.) forlod SF med nogenlunde samme begrundelse, men jeg vil ikke sige, at det var noget, der lå i luften. Det centrale for mig er, at Jesper Petersen har ønsket at blive socialdemokrat, og så skal han jo være i Socialdemokratiet,« siger hun og fremhæver samtidig, at hun har store forventninger til partiets nyvalgte politiske ordfører, Jonas Dahl (SF).»Vi havde gruppemøde tirsdag, hvor vi udpegede Jonas Dahl til ny politisk ordfører, og jeg har stor tillid til, at Jonas Dahl kan løfte den opgave,« siger Anne Baastrup.En af Jesper Petersens argumenter har været, at han er uenig i partiets nye kurs, efter at Annette Vilhelmsen (SF) vandt formandsvalget i oktober sidste år. Jesper Petersen fortæller, at han har oplevet et parti, der fortsat diskuterer, hvorvidt det skal tage ansvaret på sig.Anne Baastrup afviser, at SF ikke vil tage ansvar.»Jeg mener i allerhøjeste grad, at SF har vist, at vi tager ansvar, men når man ønsker at bevæge samfundet i en socialistisk retning, så er det jo klart, at man konstant vurderer og diskuterer en konkret politisk diskussion. Og for mig er diskussionen noget af det væsentligste for et politisk parti, der ønsker at udvikle velfærden, ønsker et mere grønt Danmark og ønsker at skabe job.Hun mener derfor ikke, at Jesper Petersen har ret, når han siger, at SF »til stadighed er jomfrueligt i sit forhold til magten«.»Jeg ved ikke, hvad man diskuterer i de andre folketingsgrupper, når det gælder store politiske planer, men jeg synes, at det er vigtigt at diskutere linjen og hvilke ting, man vil diskutere i en given forhandling,« siger hun.

Dagens topnyheder

»Det er ikke det sjoveste tidspunkt, Jesper Petersen har valgt at træde ud på, men sådan er det,« siger Anne Baastrup til Berlingske Nyhedsbureau.

Jesper Petersens brud med SF sker i en tid, hvor partiet oplever splittelse internt, og hvor meningsmålingerne ligger på et rekordlavt niveau. Anne Baastrup erkender, at den nu tidligere politiske ordførers exit kommer ubelejligt for partiet.

»Jeg havde ikke lige troet, at det ville ske nu. Mattias (Tesfaye red.) forlod SF med nogenlunde samme begrundelse, men jeg vil ikke sige, at det var noget, der lå i luften. Det centrale for mig er, at Jesper Petersen har ønsket at blive socialdemokrat, og så skal han jo være i Socialdemokratiet,« siger hun og fremhæver samtidig, at hun har store forventninger til partiets nyvalgte politiske ordfører, Jonas Dahl (SF).

»Vi havde gruppemøde tirsdag, hvor vi udpegede Jonas Dahl til ny politisk ordfører, og jeg har stor tillid til, at Jonas Dahl kan løfte den opgave,« siger Anne Baastrup.

En af Jesper Petersens argumenter har været, at han er uenig i partiets nye kurs, efter at Annette Vilhelmsen (SF) vandt formandsvalget i oktober sidste år. Jesper Petersen fortæller, at han har oplevet et parti, der fortsat diskuterer, hvorvidt det skal tage ansvaret på sig.

Anne Baastrup afviser, at SF ikke vil tage ansvar.

»Jeg mener i allerhøjeste grad, at SF har vist, at vi tager ansvar, men når man ønsker at bevæge samfundet i en socialistisk retning, så er det jo klart, at man konstant vurderer og diskuterer en konkret politisk diskussion. Og for mig er diskussionen noget af det væsentligste for et politisk parti, der ønsker at udvikle velfærden, ønsker et mere grønt Danmark og ønsker at skabe job.

Hun mener derfor ikke, at Jesper Petersen har ret, når han siger, at SF »til stadighed er jomfrueligt i sit forhold til magten«.

»Jeg ved ikke, hvad man diskuterer i de andre folketingsgrupper, når det gælder store politiske planer, men jeg synes, at det er vigtigt at diskutere linjen og hvilke ting, man vil diskutere i en given forhandling,« siger hun.