Bagedyst-vinder rejser skarp kritik mod programmet: “I har faktisk ødelagt det fuldstændigt for mig”

Skrevet af Julie Møller

06/01/2021
I Den store bagedyst er dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, der smager på kagerne, mens værten Timm Vladimir styrer slagets gang.. Foto: Carsten Mol.
I Den store bagedyst er dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, der smager på kagerne, mens værten Timm Vladimir styrer slagets gang.. Foto: Carsten Mol.
Det er ikke kun pæne ord, Bagedyst-vinderen har til overs for folkene bag det populære DR-program.

Dagens topnyheder

Skilte mousser og forkerte afbagninger. Det er den slags dramaer, som seere af Den store bagedyst er vant til. Bagedysten er et underholdningsprogram, hvor den god stemning i sidste ende vinder over de kager, der ikke bliver som forventet. Men nu rejser sidste sæsons vinder af ‘Den store Bagedyst’, 25-årige Frederikke Legaard, en skarp kritik af programmet.

Det gør hun i Heartbeats podcasten Rejsen, hvor hun fortæller, at hun synes, at programmet forsøger at fremstille noget, der ikke er ægte.

“Du står med en tilrettelægger, der har lavet ret meget reality før, som siger: ‘kan du lige tage den om igen og så råbe lidt højere “wuhuu, jeg har vundet mesterbagerforklædet”? Det er nul procent ægte, og det har jeg ikke lyst til. De siger: ‘vi kommer til at klippe det fedt sammen. Kan du ikke bare hoppe og danse lidt?’ Og det har jeg seriøst ikke lyst til. For det er ikke sådan, jeg har det lige nu, fordi nu har I faktisk ødelagt det fuldstændigt for mig, “forklarer hun om optagelserne til konkurrencen og de følelser, som hun havde undervejs.

Det gik også op for hende, at programmet i høj grad var et realityprogram, og den tanke havde hun det svært med.

“Jeg havde svært ved at acceptere, at jeg havde været med i et realityprogram,” fortæller hun og uddyber, at hun boede i New York, mens programmet blev sendt. Her modtog hun en besked om, at hun var nomineret som Årets Realitybabe på baggrund af sin deltagelse i Den store bagedyst. 

Upopulær hos tilrettelæggerne

Frederikke Legaard fortæller, at hun undervejs valgte at sige fra. Hun ville ikke lave jubelscener, hvor hun skulle spille skuespil, og det var ikke alle, der var fan af den beslutning. 

“Jeg var ikke helt populær hos tilrettelæggerne på det program, for jeg gad ikke gøre, hvad de sagde,” fortæller hun i podcasten. 

Hun understreger, at hun er er glad for titlen som vinder af Den store bagedyst. Men vinder-pokalen beskriver hun en “pisse grim plastik-lorte pokal. Som ligner, at den er lavet af glas.” Den har dog være nyttig som både dørstopper og bogholder, slår hun fast.

Her ses Frederikke Legaard med sin flødebollekreation hos Meyers Bageri. Foto: PR