Line Baun Danielsen er i chok: “Du har min fulde opbakning”

Skrevet af Julie Møller

06/01/2021
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Line Baun Danielsen er rystet.

Dagens topnyheder

Jes Dorph-Petersen, som de fleste kender fra 'Go' aften Live', er blevet afskediget. Det sker på baggrund af en ekstern advokatundersøgelse om sexisme og sexchikane på TV2.

Men Jes Dorph-Petersen mener, at processen har været "uværdig, ensidig og uretfærdig.” Det giver han udtryk for i et Facebook-opslag.

“Ledelsen i TV 2/Danmark har i forbindelse med sin meeto-undersøgelse af kulturen på TV 2 besluttet, at jeg ikke længere må optræde i fjernsynet for stationen. Jeg er erklæret uønsket som vært på TV 2’s kanaler på baggrund af to episoder i 2001 og 2003," skriver han og uddyber:

“Sagsforløbet og konklusionen ryster og skuffer mig voldsomt. Jeg har siden midten af november været igennem en uværdig, ensidig og uretfærdig proces, hvor TV 2 og advokatfirmaet bag undersøgelsen efter min opfattelse fra starten har betragtet mig som skyldig og derfor dømt mig på forhånd.”

I kommentarsporet til opslaget bakker mange op om Jes Dorph-Petersen. Blandt andet kommenterer den tidligere TV-vært Line Baun Danielsen, at hun er rystet.

“Kæreste Jes. Gode kammerat, bedste og sjoveste kollega. Vi har kendt hinanden en menneskealder og jeg er rystet. Du har min fulde opbakning. Buk aldrig hovedet,” skriver hun. 

De to episoder

Det er på baggrund af to episoder i 2001 og 2003, at Jes Dorph-Petersen er færdig på TV 2. I advokatundersøgelsen fortæller den ene kvinde, at Jes Dorph tiltvang sig sex med hende, efter at have givet hende en lussing og tvunget hende ned på en briks i hans lejlighed. Det skriver Politiken ifølge B.T. 

I sig opslag understreger Jes Dorph, at der er “helt centrale dele”, han ikke kan genkende, og han har en anden opfattelse af de to episoder. Han bebrejder ikke de to kvinder noget.

“Uanset at jeg har en anden opfattelse af forløbet, bebrejder jeg ikke de to anmeldere, at de har reageret på TV2’s opfordring om at give sig til kende, hvis man følte sig udsat for krænkelser. Men jeg tror ikke, at de har henvendt sig med det formål at få mig fyret. Og selv om de har ønsket en konsekvens, så vil jeg tillade mig at tro, at de også forventer, at TV2 ville gennemføre en fair proces, der skaber fællesskab om kulturen og ikke efterlader tvivl og konflikter,” skriver han.

Du kan se hele opslaget fra Jes Dorph-Petersen herunder: