Bandidos-boss sværger på sine børn: Glem krig

Uro mellem Bandidos og Hells Angels udvikler sig ikke til en regulær rockerkrig, som det skete i 1990'erne. Det slår tidligere chef for Bandidos i Europa, Jim Tinndahn fast over for politiken.dk.

- Sådan en rockerkrig, som der har været engang, den kan I bare glemme. Det kommer aldrig til at ske. Det vil jeg næsten sværge på mine børn, siger Jim Tinndahn til politiken.dk.

Han erkender dog, at der i den seneste tid har været en række sammenstød med Hells Angels. Men det skyldes unge med tilknytning rockergruppen, som nok skal lære at holde sig i skindet.

- Der har været nogle hændelser, men det er fordi, vi har fået enormt mange unge mennesker, og vi har fået mange supportere, som ikke kan styre sig. Og vi er for få af de gamle til at holde dem i ørerne, siger Jim Tinndahn

- Det skal vi nok få styr på alt sammen. Det er helt sikkert, fortæller han.

Københavns Politi har i den seneste tid registreret flere voldelige overfald på personer med tilknytning til de to rockergrupper. Senest blev en 17 ton tung lastbil kørt ind i et bandidosklubhus på Amager.

Det fik politiet til at iværksætte en storstilet aktion mod 18 adresser med tilknytning til de to rockergrupper. 114 rockere blev anholdt i det, som politiet kalder en præventiv aktion.

Jim Tinndahns nye chef er Michael "Kokken" Rosenvold, som er en af de otte rockere, der torsdag fremstilles i grundlovsforhør efter politiaktionen.

Rivalerne i Hells Angels kan vælge at optrappe konflikten yderligere, og så kan det give krigslignende tilstande i rockermiljøet. Men det bliver ikke Bandidos, der starter, lyder det fra ex-lederen.

 

Dagens Gossip