Barcelona vinder lokalderby sikkert trods udvisning

I Madrid håbede Cristiano Ronaldo og co. givetvis på pointtab til FC Barcelona i det catalanske lokalderby mod Espanyol, men trods et tåbeligt rødt kort til Jordi Alba tidligt i anden halvleg vandt Barcelona sikkert med 2-0.

Ligaens dukse havde på en flot førstehalvleg sikret føringen på 2-0, og den formåede Espanyol ikke at hente.

Med trioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez i hopla fra første fløjt satte mesterskabsfavoritterne sig på kampen fra start.

Allerede inden for de første 10 minutter havde Barcelona skabt adskillige store chancer, og efter godt et kvarter kunne Kiko Casilla i Espanyol-målet ikke holde stand længere.

Luis Suarez hoppede smart over bolden i feltet på en tværaflevering, så Neymar i helt fri position kunne trille bolden i kassen.

Og mindre end 10 minutter senere blev Espanyol-forsvaret igen flået i stykker, da Luis Suarez blev spillet igennem, lagde en tværaflevering til Messi, som ved bagstolpen kunne gøre det til 2-0 for næsen af Neymar.

Espanyol-spillerne appellerede for offside på Suarez i situationen, hvilket tv-billederne godt kunne antyde, at de havde ret i, men målet fik lov til at stå.

Herefter gik Messi og co. lidt på automatpilot og holdt føringen på 2-0 til pausen.

En frustreret Jordi Alba uden omtanke skabte dog lidt dramatik og spænding efter 10 minutter af anden halvleg. Her modtog han sit andet gule kort for at sparke bolden væk, og dermed skulle Barcelona køre sejren hjem med blot 10 mand i godt 35 minutter.

Den klarede Luis Enriques tropper sikkert, selvom Espanyols Christian Stuani med fire minutter igen burde have reduceret til 1-2 på en stor chance.

I tillægstiden fik også Espanyols Héctor Moreno rødt kort, da han inden for fem sekunder fik to gule kort for brok.

Barcelona udbygger med sejren forspringet til Real Madrid, der nu er på fem point, mens hovedstadsklubben har en kamp til gode, som er søndag ude mod Celta Vigo.

Espanyol ligger nummer 10 i Primera Division, men kan bliver overhalet af Rayo Vallecano, som søndag møder Sevilla.

/ritzau/

 

Dagens Gossip