Bekymring om populær App: Sådan bør du forholde dig

03/11/2023 09:01

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er en stigende bekymring om den populære App, som lige er blevet forbudt i Canada.

Mest læste i dag

En populær app, der har taget andre dele af verden med storm, står nu ansigt til ansigt med en udfordring i sit forsøg på at slå igennem på det danske marked.

Appen, der har fået betydelig opmærksomhed globalt, har endnu ikke modtaget den nødvendige tilladelse fra de danske myndigheder, og dette har ført til bekymring blandt både brugere og eksperter.

Den kinesiske App WeChat, der allerede har tiltrukket en betydelig brugerbase i flere lande, tilbyder en række funktioner, der har vist sig populære andre steder, herunder sociale interaktioner, underholdning og praktiske tjenester.

Men den manglende godkendelse fra de danske myndigheder sætter en stopper for appens ageren i Danmark.

Det skriver Ekstra Bladet ifølge BBC.

Ifølge eksperter er den danske godkendelsesproces for apps som denne omfattende og streng.

Og brugerne i Danmark har også udtrykt bekymring over appens manglende godkendelse. I skrivende stund tyder intet nemlig på, at der skulle være en usikkerhed forbundet med appen:

"Vi tager en risikobaseret tilgang til cybersikkerhed ved at fjerne adgangen til applikationer som disse på offentlige mobile enheder", uddyber hun.

De danske myndigheder har endnu ikke kommenteret specifikt på appens godkendelsesstatus - men de har tidligere understreget vigtigheden af at overholde reglerne for datasikkerhed og forbrugerbeskyttelse.

Center For Cybersikkerhed lægger heller ikke skjul på, at alle bør være opmærksomme på hvilke adgange en app beder om, og hvilke data den indsamler:

"Center for Cybersikkerhed råder generelt statslige myndigheder til, at der på tjenstlige enheder, herunder mobiltelefoner, installeres så få apps som muligt og alene apps, der er relevante for medarbejdernes arbejdsopgaver".