Samarbejdet mellem ledelsen og de ansatte i Politiets Efterretningstjeneste, PET, ser ud til at være kommet på ret køl, efter at den nye PET-chef Jens Madsen er tiltrådt.
Den nye ledelsen har holdt flere møder med de tidligere meget utilfredse tillidsfolk, som valgte at trække sig ud af PET's samarbejdsudvalg i protest over ledelsesstilen i efterretningstjenesten.
Og efter møderne ser formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, meget positivt på det kommende samarbejde.
- Tillidsfolkene har holdt nogle rigtig gode møder med Jens Madsen, og de er blevet enige om, hvordan de samarbejder fremadrettet. Så de genindtræder i samarbejdsudvalget, siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, til Ritzau.
Meldingen kommer samme dag, som Rigspolitiet har frikendt den tidligere PET-ledelse for misbrug af tjenesterejser. En undersøgelse der startede, da et brev fra tillidsfolkene i PET - om muligt misbrug af ledelsens tjenesterejser - nåede frem til Rigspolitiet.
I september besluttede betjentene at forlade samarbejdsudvalget, og det skyldes netop ledelsens optræden, mener forbundsformanden.
I en stribe artikler har Ekstra Bladet blandt andet omtalt det elendige arbejdsklima i PET og flere enkeltsager, før Jens Madsen satte sig i chefstolen efter et job i Bagmandspolitiet.
Betjentenes klager drejede sig også om den daværende PET-chef Jakob Scharfs optræden mere end et år tidligere - nemlig om hans beslutning om at tjekke Pia Kjærsgaards kalender, hvilket efterfølgende af nogle er blevet udlagt som magtfordrejning.
I forklaringen om sin afsked skrev Jakob Scharf, at han overlader det til en ny chef at "gennemføre de ændringer og forandringer, som er nødvendige."
Ud over Scharf har også administrationschef Mette Lyster Knudsen forladt PET. Tilbage er den juridiske chef Lykke Sørensen.
/ritzau/