Bill Gates advarer

Foto: Shutterstock

Microsoft-stifter Bill Gates har udsendt en klar advarsel. Han mener, at man bør holde sig fra at investere i såkaldte NFT'er.

Milliardær Bill Gates er ikke just fan af kryptovaluta. Og det har han aldrig lagt skjul på.

Læs også

Politiet med kraftig opfordring: Gør det nu

Nu har han igen udtalt sig om kryptovaluta og såkaldte NFT'er (Non-Fungible Tokens), som han mener er humbug, der er baseret på 'the greater fool theory'.

Det gjorde han klart på en klimakonference tirsdag, hvor han blandt nadet kritiserede NFT'er i en sarkastisk udtalelse om, at 'dyre digitale billeder' kommer til at forbedre verden.

"Det er helt klart, at dyre digitale billeder af aber vil forbedre verden enormt," sagde Bill Gates sarkastisk, da han talte ved en konference i Californien, som blev afholdt af TechCrunch, skriver Bloomberg.

Det er bestemt ikke første gang, at Bill Gates udtaler sig kritisk om kryptovaluta. Blandt andet har han tidligere haft en stor diskussion med Elon Musk om, hvorvidt Bitcoin er for risikabelt for investorer samt den miljømæssige skade de digitale valutaer medfører.

Tirsdag talte han på vegne af Breakthrough Energy Ventures, som er en klimafokuseret fond, han stiftede i 2015, og her gjorde han klart, at det er vanskeligt at ansætte Silicon Valley-ingeniører til at arbejde i industrier som kemikalier og stålproduktion med behov for lavere drivhusgasemissioner.

Mandag faldt kursen på Bitcoin med intet mindre end 15%. Allerede dagen efter var Bitcoin igen præget af nedgang, hvor den faldt med i alt 5,4%.

Kursen på flere andre kryptovalutaer er også faldet massivt i løbet af de seneste uger, hvilket også har påvirket populære NFT-kollektioner, hvilket inkluderer den berømte Bored Ape Yacht Club (BAYC), som også har tabt en stor del af sin værdi.

Læs også

Kvinde tilstår: Har hvidvasket adskillige milliarder

Bill Gates forsvarede desuden også den digitale bankindsats, som han har støttet gennem sine filantropiske fonde, som han beskrev som værende 'hundredvis af gange mere effektive' end kryptovalutaer.

 

Dagens Gossip