Billede af paven vækker opsigt: Hvis de er vrede, kan jeg godt forstå det

01/04/2023 10:17

Mathias Nielsen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et billede af pave Frans iført en eksklusiv jakke går hele verden rundt. Der er dog en vigtig detalje ved billedet, som mange måske ikke ved.

Mest læste i dag

Pave Frans er som det øverste organ i den katolske kirke enormt magtfuld. Der er over 1,3 milliarder katolikker på verdensplan, så paven har rigeligt at se til.

Det betyder også, at mange mennesker holder øje med de ting, som pave Frans udtaler og mener. Senest er det dog en non-verbal ting, som der har været fokus på.

Et billede af pave Frans iført en knælang hvid dynejakke fra high-end brandet Balenciaga er nemlig gået viralt på internettet. Det viser sig dog at være et falsk billede af den 86-årige argentiner.

Det er nemlig den 31-årige Xavier Pablo, som står bag billedet. Han har brugt programmet Midjourney, der er et billedprogram baseret på kunstig intelligens.

Og netop kunstig intelligens er noget, som der er meget fokus på i øjeblikket. Xavier Pablo fortæller i et interview med den amerikanske avis Chicago Tribune, at han var høj på psykedeliske svampe, da han fik idéen til at pifte pave Frans påklædning op.

- Jeg indtastede ord som pave Frans, Balenciaga og Paris' gader og så poppede billedet op. Jeg tænkte, yep, der er det jo, siger Xavier Pablo.

Billedet er blevet set af millioner af mennesker, men Xavier har haft en lille bekymring. Han er selv katolik, men ikke troende.

Alligevel har han frygtet en vred reaktion fra den katolske samfund, som han i givet fald godt ville kunne forstå.

- Hvis de er vrede, kan jeg godt forstå det, men jeg gjorde det bare for sjov, siger Xavier Pablo.

Kunstig intelligens ser ud til at blive en stor del af fremtidens teknologi, hvilket sætter en masse dilemmaer i gang.

Generelt er kunstig intelligens et stort teknologisk fremskridt, men når falske ting bliver meget virkelige, så kan der let opstå misforståelser.

Faktisk er det ifølge Christiane Vejlø, der er ekspert i digital teknologi og direktør i Elektronista, det vildeste, der er sket i hendes tid.

- Det, der sker lige nu, er det vildeste, jeg har set i den tid, jeg har været i tech-branchen. Det er vildere end smartphone og vildere end appstore og andre teknologiske nybrud, udtaler hun til TV 2.