Blatter giver Frankrig og Tyskland skylden for Qatar-VM

De to tidligere præsidenter Frankrigs Nicolas Sarkozy og Tysklands Christian Wulff pressede på for at få fodbold-VM til Qatar i 2022.

Det hævder den pressede og afgående præsident for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter.

Siden Fifas eksekutivkomité i 2010 valgte Qatar som vært for VM-slutrunden i 2022, har valget af oliestaten været udsat for enorm kritik.

Sepp Blatter insinuerer i et interview med avisen Welt am Sonntag kraftigt, at de franske og tyske eksekutivkomité-medlemmer, Michel Platini og Franz Beckenbauer, blev presset af regeringslederne i Frankrig og Tyskland.

- De to herrer Sarkozy og Wulff har forsøgt at påvirke deres valgmænd. Derfor har vi nu et VM i Qatar.

- De, der har truffet beslutningen, må også vedstå deres ansvar, siger Sepp Blatter til Welt am Sonntag.

Det er kendt, at Michel Platini stemte for Qatar, mens det er uvist, hvem Beckenbauer gav sin stemme. Ifølge Fifa var Sepp Blatter ikke blandt de eksekutivkomité-medlemmer, der stemte på Qatar.

Valget af Qatar som VM-vært har lige siden eksekutivkomitéens beslutning i december 2010 været skydeskive for kritik.

Det gælder alt fra bestikkelse af Fifa-medlemmer til de dårlige arbejdsforhold for de tusindvis af gæstearbejdere, der er hentet til Qatar for at bygge de kommende VM-stadioner.

Sepp Blatter annoncerede for godt en måned siden, at han agter at træde tilbage, efter at flere Fifa-topfolk blev arresteret i forbindelse med Fifas kongres i Zürich.

Pågribelserne skete på foranledning af det amerikanske justitsministerium, der mistænker flere Fifa-folk for at have taget imod bestikkelse, blandt andet i forbindelse med tildelingen af VM-værtskaber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip