Blatter vil indføre pointstraf for racisme

Fodboldklubber, som gør sig skyldige i racisme, skal straffes langt hårdere, mener præsidenten for det internationale fodboldforbund Fifa, Sepp Blatter.

I en tale i Asuncion i Paraguay forud for præsidentvalget i Fifa siger Blatter, at klubberne bør fratages point, når den slags usportslige adfærd opstår.

- Det største problem, vi lige nu oplever på dette kontinent, er racisme og diskrimination, og det er uacceptabelt, siger Blatter onsdag ved kongressen i det sydamerikanske fodboldforbund, Conmebol.

- Vi må fratrække point og dømme klubber til nedrykning. Det øjeblik, vi har mod til at gøre det, vil diskriminationen få en ende, fastslår Blatter.

I sidste uge forlod Juan Aurich-spilleren Luis Tejada banen, fordi Panama-angriberen blev udsat for racistiske tilråb fra modstanderholdet Ciencianos tilhængere under en ligakamp i Peru.

Der har også været hyppige tilfælde af lignende racistiske angreb mod spillere både i Europa og Sydamerika de seneste år, og Blatter mener, at bøder og tomme tribuner er utilstrækkelige straffe.

- Jeg tror, at racisme vil forsvinde fra fodbolden en dag, men vi trænger til nye betingelser.

- Vi har reglerne, men de bliver ikke praktiseret overalt af disciplinærudvalgene, lyder det formanende fra Blatter i sin tale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip