Blatter vil indføre pointstraf for racisme

Fodboldklubber, som gør sig skyldige i racisme, skal straffes langt hårdere, mener præsidenten for det internationale fodboldforbund Fifa, Sepp Blatter.

I en tale i Asuncion i Paraguay forud for præsidentvalget i Fifa siger Blatter, at klubberne bør fratages point, når den slags usportslige adfærd opstår.

- Det største problem, vi lige nu oplever på dette kontinent, er racisme og diskrimination, og det er uacceptabelt, siger Blatter onsdag ved kongressen i det sydamerikanske fodboldforbund, Conmebol.

- Vi må fratrække point og dømme klubber til nedrykning. Det øjeblik, vi har mod til at gøre det, vil diskriminationen få en ende, fastslår Blatter.

I sidste uge forlod Juan Aurich-spilleren Luis Tejada banen, fordi Panama-angriberen blev udsat for racistiske tilråb fra modstanderholdet Ciencianos tilhængere under en ligakamp i Peru.

Der har også været hyppige tilfælde af lignende racistiske angreb mod spillere både i Europa og Sydamerika de seneste år, og Blatter mener, at bøder og tomme tribuner er utilstrækkelige straffe.

- Jeg tror, at racisme vil forsvinde fra fodbolden en dag, men vi trænger til nye betingelser.

- Vi har reglerne, men de bliver ikke praktiseret overalt af disciplinærudvalgene, lyder det formanende fra Blatter i sin tale.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip