Børnene kæmper mod lange fængselsstraffe: Nu tager de sagen videre

Skrevet af Mathias Busekist

16/11/2021
Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix
Britta Nielsens søn og ene datter, der kæmper mod årelange fængselsstraffe, tager sagen videre.

Dagens topnyheder

Britta Nielsens søn og yngste datter, der er idømt for hæleri af deres mors stjålne millioner, har søgt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret for at få vurderet deres fængselsstraffe. 

"Der er søgt tredjeinstansbevilling for nogle af de principielle spørgsmål, herunder anvendelsen af forsætgrad," siger Jan Schneider, der er advokat for både Britta Nielsen og Britta Nielsens søn, Jimmy Hayat, ifølge TV 2. 

I Øste Landsret argumenterede han for, at Britta Nielsens børn handlede i god tro og ikke kunne pålægges at afkræve deres mor en revision af hendes økonomi. 

Han, sammen med de øvrige forsvarer, argumenterede for, at der ikke var forsæt til en forbrydelse, hvorfor de skulle frifrindes.

I børnenes retssag vidnede Britta Nielsen i Østre Landsret, hvor hun ikke lagde skjul på sine forbrydelser, mens hun ligeså fik sagt flere gange, at børnene ikke vidste noget om de 117 millioner kroner, hun havde svindlet sig til gennem sit arbejde i Socialstyrelsen og som fik hende idømt seks et halvt års fængsel. 

Idømt ni års fængsel

Forsvarsadvokat Christian Buhl Bjerrehuus, der repræsenterer Britta Nielsens yngste datter, Samina Hayat, har ligeså bekræftet, at man har anmodet Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at få sagen for Højesteret.

Han fortæller i den forbindelse, at der er stor forskel på strafudmålingen i Vestre og Østre Landsret:

"Der findes meget få sager vedrørende hæleri i familiære forhold i millionstørrelsen, og efter min opfattelse er der stor forskel på de straffe, der er udmålt i henholdsvis Vestre og Østre Landsret," siger Christian Buhl Bjerrehuus.

I Østre Landsret blev Samina Hayat straffet med fire års fængsel, mens 41-årige Jimmy Hayat blev straffet med tre års fængsel. 

De havde modtaget henholdsvis 37,2 millioner kroner og 10,7 millioner kroner i form af penge og aktiver igennem en periode på ti år.