Bombetruslen i Billund Lufthavn rystede hele Danmark lørdag: Nu er der nyt

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

21/04/2024
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at Billund Lufthavn var evakueret det meste af lørdagen. Det skete i kølvandet på, at lufthavnen blev bekendt med en en bombetrussel lørdag formiddag.

Sådan skrev Ekstra Bladet.

Og herefter blev det sparsomt med detaljer indtil politiet henholdsvis klokken 16 og 19 indkaldte til pressemøder, der skulle gøre borgerne klogere på situationen.

For selvom det meste af landet, og ikke mindst de rejsende passagerer har været i det uvisse det meste af dagen, så blev der lørdag klokken 19.00 givet grønt lyst til, at Billund Lufthavn nu kunne genåbne.

Sydøstjyllands Politi oplyste videre i en pressemeddelelse, at de har fjernet en genstand, som de 'mistænker for at indeholde sprængstof'.

I skrivende stund er det dog ikke oplyst hvorvidt genstanden indeholder sprængstof eller ej, men den behandles, som om det er tilfældet.

Men det stopper ikke her.

Søndag morgen slog Retten i Horsens dørene op, da en 30-årig mandag, der lørdag blev anholdt udenfor terminalen, blev fremstillet.

Klædt i gråt joggingsæt og sorte kondisko blev han ført bort i håndjern, netop som lufthavnen var ved at blive evakueret, og søndag formiddag var han iført rød t-shirt og shorts.

En tolk var ved hans side, da anklageren bad om dobbeltlukkede døre af hensyn til efterforskningen - en anmodning dommeren godkendte trods presseprotest.

Og netop den beslutning, som typisk anvendes i terrorsager, har lukket sluserne for pressen til at få indsigt i både sigtelser og hans identitet, ligesom oplysningerne omkring hændelsen er sparsomme.

Nu er der dog kommet frem, at den 30-årige mand er blevet varetægtsfængslet efter et to timer langt grundlovsforhør.

Det skriver Ritzau. 

Herefter bliver det dog igen sparsomt med detaljer, men hvad der er bekendt er, at den nu varetægtsfængslede mand angiveligt skulle have informeret om en rygsæk med sprængstof, han havde indleveret. Det førte til en ni timers lukning af Billund Lufthavn, hvor frustrerede rejsende måtte vente udenfor. Situationens alvor blev understreget af Sydøstjyllands Politi og Forsvarets ammunitionsryddere, der undersøgte stedet med bombehunde og fjernede den påståede trussel.

Men politiet og beredskabets dag lakkede ikke mod enden, som Billund Lufthavn åbnede op.

Senere samme aften var de igen i aktion i badelandet Lalandia:

"Jeg kan sige, det har relation til bombetruslen i lufthavnen og bokssprængningen i Legoland tidligt i morges", oplyste vagtchefen, der dog ikke vil uddybe yderligere.