'Breaking Bad'-stjerne død

Skrevet af Mathias Busekist

04/08/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han er død i en alder af 83 år.

Dagens topnyheder

'Breaking Bad'-skuespilleren Mark Margolis er død 83 år gammel.

Det skriver Variety samt flere udenlandske medier, mens dødsfaldet videre bekræftes af Mark Margolis' søn.

Han sov ind med sine nærmeste omkring sig på Mt. Sinai Hospital i New York.

Margolis er bedst kendt for sin rolle i den ikoniske successerie 'Breaking Bad', hvor han er indehaver af rollen som den ondskabsfulde og invaliderede gangsterboss 'Hector Salamanca'.

Han indtog igen rollen som Hector Salamanca, da han medvirkede i endnu en Netflix-serie i form af 'Better Call Saul', som finder sted i samme univers som Netflix-flagskibet 'Breaking Bad'.

I og med, at han i størstedelen af rollen som Hector er invalideret og ikke snakker, er det ikke ordene, han vil blive husket for. Derimod vil det være den slemt surmulende attitude samt den aggressive kommunikation via en ikonisk klokke, som ofte bliver fremhævet som værende karakteristisk for rollen.

Han klarede det faktisk så flot, at han i 2012 blev nomineret til en Emmy for rollen.

Og spørger man hans manager, Robert Kolker, så lægger han ikke skjul på, at der er tale om en éner:

"Han var en éner, og vi kommer ikke til at opleve en som ham igen. Han var en værdsat klient og en livslang ven. Jeg var heldig at kende ham."

Margolis har en lang karriere bag sig og fik sit gennembrud i en anden gangster-klassisker - Brian De Palmas 'Scarface' fra 1983, hvor Margolis spillede livvagten Alberto 'the Shadow'.

Opdateres..