Breaking: Mette Frederiksen fjerner de sidste restriktioner

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

På et pressemøde onsdag fastslår Mette Frederiksen, at regeringen vil ophæve alle restriktioner.

Onsdag aften har Mette Frederiksen holdt pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. Agendaen for aftenens pressemøde var at tale om coronasituationen i Danmark.

Læs også

Tilbagekalder populær alkoholdrik

Forud for aftenens pressemøde sendte Magnus Heunicke et brev til Folketingets Epidemiudvalg, hvori han bekræfter, at regeringen har i sinde at følge Epidemikommissionens indstilling og dermed droppe kategoriseringen af coronavirus som samfundskritisk sygdom. 

I brevet fra sundhedsministeren fremgår det også, at regeringen er klar til at ophæve alle restriktioner. I brevet skriver Magnus Heunicke, at man vil ophæve restriktionerne fra den 1. februar.

På pressemødet blev det af Mette Frederiksen slået fast, at man nu vil fjerne de sidste restriktioner. Det er planen, at de sidste restriktioner fra 1. februar.

"I aften og i dag er en milepæl. Vi står med en utroligt god nyhed, vi kan fjerne de sidste coronarestriktioner," sagde Mette Frederiksen på aftenens pressemøde i Spejlsalen.

"Vi kan nu fjerne de sidste coronarestriktioner i Danmark. Fra 1. februar vil Danmark være helt åbent," sagde hun også.

På pressemødet blev det også slået fast af Mette Frederiksen, at regeringen ikke længere vil kategorisere coronavirus som en 'samfundskritisk sygdom'. Derimod vil den nu blive kategoriseret som en 'almen farlig' sygdom

Der vil fortsat være ganske få restriktioner, der får lov til at overleve. Langt de fleste restriktioner kan danskerne dog vinke farvel til fra tirsdag den 1. februar.

Fra denne dato vil der dog stadig være krav om test og isolation ved indrejse. Det har Epidemikommissionen nemlig ønsket, at der fortsat er et krav om i fire uger. Det samme ønsker har regeringen med Mette Frederiksen i spidsen.

Læs også

Lukket kiosk endte med at gøre dansk mand millionær

Dette skal Epidemiudvalget tage stilling til på fredag. Såfremt der ikke er et flertal imod, vil kravet blive til virkelighed.

 

Dagens Gossip