Bruger alternativ model: Asfrid skal huske danskerne på mundbind

Foto: Shutterstock.com

I morgen udvides kravet om mundbind eller visir til detailhandel, uddannelses-, kultur- og fritidsinstitutioner.

Fra i morgen af skal du huske at bære mundbind endnu flere steder. Kravet kommer også til at gælde detailhandel, uddannelses-, kultur- og fritidsinstitutioner. Det har fået Sydjyllands Politi til at komme med en noget alternativ guide, der skal hjælpe danskerne med at huske at få mundbindet på.

Læs også

Danskere rammes af helt vilde corona-restriktioner

“Asfrid ved, at i morgen udvides kravet om mundbind eller visir til detailhandel, uddannelses-, kultur- og fritidsinstitutioner. Foruden selvfølgelig i offentlig transport med videre. Men hvordan er det, det mundbind skal sidde? Hun træner i som altid at gøre det rigtigt,” skriver Sydjyllands Politi i et tweet.

På seks billeder kan man se den lydige politihund med mundbind på, men det er altså ikke på alle billederne, at hunden har fået mundbindet helt korrekt på, som du kan se herunde. 

Smittenkurven er fortsat opadgående

Mundbindsrestriktionerne blev præsenteret på et pressemøde i fredags, og en del af baggrunden for de nye restriktioner er en stigende smittekurve. Det har sundhedsminister Magnus Heunicke afsløret på Twitter.

“Det ugentlige kontakttal er beregnet til 1,2. Dermed er smittekurven fortsat opadgående i samfundet. Det er en del af baggrunden for de nye restriktioner fra i fredags, vi må og skal have vendt udviklingen i Danmark. Vigtigt, at vi holder fast,” skrev han på Twitter i går.

 

Læs også

Smittekurven er opadgående: Så højt er kontakttallet nu

 

 

 

Dagens Gossip