Caroline Wozniacki ramt af trist meddelelse kort inden Australian Open: Nu brydes tavsheden

Skrevet af Nicolai Steinicke

1 minut siden

|

09/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Caroline Wozniacki har ikke fået den optimale optakt til årets første Grand Slam, Australian Open.

Dagens topnyheder

Den gamle verdensetter Caroline Wozniacki står over for en udfordrende start på Australian Open efter en skuffende præstation og en påfølgende skade. 

I WTA 250-turneringen i Auckland sidste uge led Wozniacki et tidligt nederlag i første runde til Elina Svitolina, hvilket blev efterfulgt af problemer med en lændeskade.

Piotr Wozniacki, Carolines far og træner, afslørede i et interview med Ekstra Bladet, at skaden faktisk var til stede før turneringen i Auckland. "Hun gik ind til den kamp med lidt problemer i sin lænd, så hun ikke kunne serve," sagde han.

Efter sit hurtige exit fra Auckland-turneringen har Wozniacki været nødt til at justere sin træning. Hun har undgået at serve og har i stedet fokuseret på andre aspekter af sit spil. 

"Vi tog en beslutning om, at hun skulle holde stoppe med at serve. Det var kun der, problemet var. Men vi har trænet, for hun kan godt træne alle andre ting. Bare uden serv," forklarede Piotr Wozniacki.

For at overvinde skaden har Wozniacki søgt behandling hos kendte terapeuter i Australien, og indsatsen ser ud til at bære frugt. 

"Hun er helt frisk igen," sagde hendes træner. Han rapporterede, at Wozniacki har trænet på fuld styrke og har imponeret i træningskampe mod topmodstandere som Donna Vekic og Qinwen Zheng. "Serven er oppe på sit niveau. Hun er, hvor hun skal være. Så jeg er meget tilfreds," tilføjede han.

Med kun en enkelt konkurrencekamp i benene siden US Open i september, og en skade lige inden Australien Open, må man sige, at Caroline ikke har fået den bedste optakt.

Australien Open starter på søndag, og torsdag er der lodtrækning, hvor Caroline får navn på sin kommende mostander.