2 dage før Danmark tager hul på slutrunden: Nikolaj Jacobsen deler overraskende afsløring

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

09/01/2024
Indland
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen deler en overraskende afsløring kort inden de tager hul på slutrunden.

Dagens topnyheder

Inden længe tager Danmark hul på EM-slutrunden, der starter så sent som i morgen.

Men det er først torsdag Danmark kaster gang i deres EM-turnering, hvor Danmark møder Tjekkiet.

Og selvom det nok næppe er nogen overraskelse, at Mathias Gidsel igen skal gøre god figur for det danske landshold, så står landstræner Nikolaj Jacobsen over for en spændende udfordring: at omskole Mathias Gidsel, der normalt slår sine folder på højreback, til en central rolle som spilfordeler:

"Gidsel er ikke en mulighed lige nu. Men det er noget, vi går og hygger os med og leger med. Også for at udfordre den unge mand lidt. Det kan da godt være, at vi slet ikke kan få noget til at fungere, så er det rart at have i baghånden", lyder det fra den danske landstræner til B.T

Denne strategiske manøvre er ikke blot et eksperiment, men også en nødvendighed i lyset af den intense konkurrence på højreback-positionen. Med spillere som Emil Madsen, der presser på for en plads på holdet, overvejer Nikolaj Jacobsen at udnytte Gidsels alsidighed for at skabe plads til andre talenter:

"Vi har så dygtige højre backs i Danmark, at hvis vi skal have brugt nogle af de kvaliteter i den side, så er en af mulighederne at få Mathias ind i midten og så spille med to venstrehænder på højre back og på midten. Vi er der ikke endnu, men det kan være, vi når til, at vi synes, vi har bedre venstrehænder end højrehænder".

Denne taktiske ændring er dog ikke uden sine udfordringer.

Overgangen fra højreback til spilfordeler kræver en dyb forståelse af spillet og evnen til at tilpasse sig nye roller hurtigt.

Men den danske landstræner er optimistisk og ser dette som en mulighed for at styrke holdets samlede kapacitet.