Chokerende nyt: Så få coronasmittede viser symptomer

Foto: Shutterstock.com

En stor befolkningsundersøgelse har vist, at kun få smittede viser symptomer på coronavirus, når de bliver testet positiv.

Tre ud af fire med en positiv coronatest havde ingen symptomer, da deres test blev taget. Det viser en analyse af en stor engelsk befolkningsundersøgelse.

Læs også

LIGE NU: Kontakttallet er steget

Førsteforfatter på analysen er Irene Petersen fra University College London, som også er gæsteprofessor ved Klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitet.

Hun fortæller, at kun mellem 13 og 14 % af dem, der blev testet positiv for coronavirus, havde symptomer. Hun fortæller desuden, at der derfor kan være mange, der er syge, uden at vide det.

Data fra Office for National Statistics COVID-19 Household Survey

Analysen er baseret på data fra det britiske Office for National Statistics COVID-19 Household Survey. Her indsamles tilfældigt udvalgt data fra husstange i hhv. England, Wales og Nordirland. Samtidig indsamles der også SARS-CoV-2-testprøver hos dem.

Samlet set er hele 36.061 personer blevet testet i en periode på to måneder. Det bør naturligvis understreges, at beboere på plejehjem og indlagte på hospitaler ikke er medtaget i denne undersøgelse.

Af de mere end 36.000 deltagere i undersøgelse var 115 testet positiv for coronavirus. Af dem var det kun 27, der havde symptomer på testdagen. De resterende 88 havde ikke bemærket nogle symptoner.

Læs også

LIGE NU: Kontakttallet er steget

Det er ensbetydende med, at hele 76,5 % af de smittede med coronavirus ikke har vist tegn på det.

Dagens Medicin skriver de, at Irene Petersen ud fra dette konkluderer, at symptomer ikke er en god markør for, hvorvidt en person er smittet.

 

Dagens Gossip