Chokmelding fra DMI: 24 grader i oktober

03/10/2023 20:38

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det sommerlige vejr nægter at give helt slip.

Mest læste i dag

Ovenpå dagens vilde vejr kommer DMI nu med en chokmelding.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at årets første oktober-tirsdag bød danskerne på noget af et skyl.

DMI havde oprindeligt udsendt et kategori 1-varsel, men den blev opgraderet til kategori 2, hvilket betyder, at vejret kan påvirke dine omgivelser samt forstyrre trafik og forsyning.

Varslet stod ved magt indtil tirsdag klokken 16, og danskerne hænger ikke længere på den.

Efter et sådant regnskyl var der nok mange danskere, der havde forventet, at efterårsvejret nu for alvor ville bide sig fast, men de danskere kan godt tro om igen.

De kommende dage bringer dog stadig ustadigt vejr til Danmark, hvorfor perioder af regn og blæst vil kunne opleves, men der er også chancer for solstrejf indimellem.

Fredag og tidligt lørdag ser ud til at bringe et par varmefronter med skyer og regn, der bevæger sig ind over landet fra vest. I løbet af weekenden er der endda mulighed for, at sommervarm luft kan strømme op over Danmark, og det kan resultere i mere behagelige temperaturer.

Prognosen for næste weekend er stadig usikker, men flere vejrprognoser antyder, at usædvanligt varm luft kan blive transporteret ind over Danmark fra sydvest.

Lørdag kan gradvist klarne op, og søndagen har potentiale til at byde på solskin og temperaturer, der når mellem 20 og 24 grader. Dog kan det blive en blæsende dag med vind fra sydvest.

DMI skriver dog i forlængelse af den positive melding, at det er vigtigt at bemærke, at ikke alle vejrprognoser peger i retning af sol og varme i weekenden.

Nogle prognoser indikerer, at et kraftigt lavtryk muligvis kan bevæge sig fra Norskehavet mod sydøst og passere over det centrale Skandinavien og videre til de Baltiske Lande. Dette scenario ville medføre, at betydeligt koldere luftmasser og byger strømmer ned over Danmark fra nordvest.